Amazon z oblačno spletno aplikacijo Amazon Cloud Drive

Amazon z oblačno aplikacijo

Največji spletni trgovec Amazon je na splet poslal svojo oblačno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča dostop do dokumentov, ki so jih ti shranili v njihovi podatkovni shrambi v oblaku Cloud Drive. Zdaj je tako na trgu oblačne ponudbe, kjer kraljujeta Gooogle Drive in Dropbox, že prava gneča. A Amazon ima eno veliko prednost. Na voljo je za naprave iOS, Android in Kindle.

Amazon se je predstavil z oblačno spletno aplikacijo Amazon Cloud Drive, ki uporabnikom omogoča dostop do vseh dokumentov, ki so deponirani v njihovi podatkovni shrambi v oblaku Cloud Drive. Kjerkoli in kadarkoli. Koncept močno spominja na tistega od Dropboxa, Google Driva in drugih tovrstnih oblačnih storitev ter predstavlja veliko spremembo dostopanja do dokumentov shranjenih v Amazonovem oblaku. Dozdajšnji postopek je bil na las podoben tistemu pri iCloudu, ki je od uporabnika zahteval, da zažene različne aplikacije glede na to kaj želi. Za ogled posnetkov ste potrebovali video aplikacijo, spet fotografsko za ogled fotografij. Zdaj za vse potrebujete le eno.

PREBERITE ŠE: Black – najboljša aplikacija za ljubitelje črno-bele fotografije

Nikoli lažje do podatkov shranjenih prek oblačne storitve Cloud Drive.
Nikoli lažje do podatkov shranjenih prek oblačne storitve Cloud Drive.

Če ste že investirali v tovrstno oblačno storitev, Amazon sicer nima nekaj, zaradi česar bi štrlel iz povprečja, a ima eno veliko prednost. Ceno. Neomejena količina prostora za dokumente vas stane 60 ameriških dolarjev oziroma 55 evrov na leto, za fotografije pa 12 (11 evrov). Če ponudimo primerjavo, Google za 10 terabajtov prostora mesečno zaračunava 100 dolarjev, Dropbox in Apple pa za 1 TB 10.

Dodatne Informacije

Več informacij:
itunes.apple.com
play.google.com
amazon.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše aplikacije za vodeno vadbo doma (2020)