Sestavine za 4 osebe: 0,5 kg morskih sadežev (gamberi, lignji,školjke, škampi)2 žlici olivnega olja4 male skodelice riža1 manjša rdeča čebula0,1 litra belega vina0,5 litra ribje juhetamarinda, sol, poper, peteršilj Priprava: Na olivnem ...
Sestavine za 4 osebe:
0,5 kg morskih sadežev (gamberi, lignji,
školjke, škampi)
2 žlici olivnega olja
4 male skodelice riža
1 manjša rdeča čebula
0,1 litra belega vina
0,5 litra ribje juhe
tamarinda, sol, poper, peteršilj
Priprava:
Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo
česen, morske sadeže in zalijemo z belim vinom.
Ko vino izpari, dodamo riž in zalijemo z
ribjo juho. Dodamo še sol, poper, peteršilj in
tamarindo ter kuhamo približno 15 minut.
Jed lahko poskusite v restavraciji Angel
(Mercator Center, Ljubljana).