fbpx

ANGELSKA RIŽOTA S ŠKOLJKAMI IN TAMARINDO

Sestavine za 4 osebe: 0,5 kg morskih sadežev (gamberi, lignji,školjke, škampi)2 žlici olivnega olja4 male skodelice riža1 manjša rdeča čebula0,1 litra belega vina0,5 litra ribje juhetamarinda, sol, poper, peteršilj Priprava: Na olivnem ...

Sestavine za 4 osebe:

0,5 kg morskih sadežev (gamberi, lignji,
školjke, škampi)
2 žlici olivnega olja
4 male skodelice riža
1 manjša rdeča čebula
0,1 litra belega vina
0,5 litra ribje juhe
tamarinda, sol, poper, peteršilj

Priprava:

Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo
česen, morske sadeže in zalijemo z belim vinom.
Ko vino izpari, dodamo riž in zalijemo z
ribjo juho. Dodamo še sol, poper, peteršilj in
tamarindo ter kuhamo približno 15 minut.

Jed lahko poskusite v restavraciji Angel
(Mercator Center, Ljubljana).

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.