Animateka 2020: 17. Animateka se seli na splet

Zadnjič posodobljeno: :

Zaradi situacije, v kateri se trenutno nahajamo, bo Animateka 2020 med 30.11. in 9.12.2020 potekala na spletu, vendar pa to ne pomeni, da bo program okrnjen, saj je ta tudi letos raznolik in kvaliteten ter šteje 338 kratkih filmov in 9 celovečercev.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Na spletu

Organizator

Animateka

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Karte gredo v preprodajo 25. novembra.

Na spletnem delu festivala Animateka 2020 si boste lahko ogledali kar 7 celovečernih filmov in 252 kratkih animiranih filmov. Ostale filme bodo prikazali v kinodvoranah, ko bo to situacija dopuščala.

V sekciji Animirani dokumentarci bosta letos dva programa kratkih in kar trije celovečerni dokumentarni animirani filmi, ki se dotikajo raznolikih družbeno-političnih tem. Med barvitim naborom letošnjih celovečernih animiranih filmov bo prikazan tudi prejemnik velike nagrade na festivalu animiranega filma v Ottawi, film poljskega režiserja Mariusza Wilczyńskega Ubij to in zapusti to mesto, o katerem bo več povedal režiser sam na predavanju v sklopu letošnje AnimatekePRO.

V sodelovanju s festivalom žanrskega filma Kurja polt med celovečernimi animiranimi filmi predstavljajo animirano roadtrip bizarko za vse generacije Stari mlekar avtorjev Oskarja Lehemaaja in Mikka Mägija. Poseben fokus letos usmerjajo v hrvaški animiran film s programom Hrvaška na obisku, ki je nastal v sodelovanju s Hrvaškim avdiovizualnim centrom in bo delno prikazan na spletu, delno pa v kinodvoranah, ko bo to mogoče.

Festival bo potekal na spletni platformi Eventive, s predprodajo kart pa bodo začeli 25. novembra.Podrobnejše informacije o letošnjem programu najdete tudi na naši spletni strani animateka.si.

Dodatne Informacije

animateka.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Velika noč v Nemčiji: nenavadni in edinstveni velikonočni običaji