fbpx

Najboljše filmske drame leta 2020: filmi, ki te bodo ganili ali pa ti bodo dvignili pritisk

To so najboljše filmske drame 2020, ki vas ne bodo pustile ravnodušnih!

Katere so najboljše filmske drame 2020, s katerimi si lahko v teh dneh krajšate čas? Izbrali smo nekaj ganljivih in nekaj takih, ki vam bodo pošteno dvignile pritisk. Uživajte!

The Assistant (2020)

Film sledi dnevu v življenju asistentke (in ambiciozne filmske producentke) Jane. Njena služba se sprva zdi sanjska, počasi pa se vedno bolj začne zavedati zlorab, ki se dogajajo okoli nje. Če ste sledili vsem vznemirjujočim podrobnostim škandala Harveyja Weinsteina, je to film za vas. Film si lahko ogledate na Amazon Prime Video.

Babyteeth (2019)

Ko se na smrt bolna Milla zaljubi v preprodajalca drog, so njeni starši zgroženi. Toda tisto, kar se zdi katastrofa, se izkaže za najboljšo stvar, ki se je lahko zgodila, in resno lekcijo iskanja sreče v kaosu življenja.

Bad Education (2019)

Dejstvo, da Hugh Jackman in Allison Janey sodelujeta v tej drami, ki so jo navdihnili resnični zločini, bi moral biti dovolj velik razlog, da si film ogledamo. Šolsko okrožje na Long Islandu bo kmalu postalo najbolj zaželeno okrožje v državi – kar pomeni visoke šolnine in astronomske vrednosti nepremičnin – kar je vse lepo in prav … Do trenutka, ko škandal s poneverbo stvari ne postavi na glavo. Film si lahko ogledate na Amazon Prime Video.

Capone (2020)

To je pretresljivo dober film o zadnjih dneh razvpitega mafijca Al Capona, preden je podlegel demenci. Pripravite se na podoživljanje nekaterih temnejših trenutkov njegovega življenja skozi boleče, mučne spomine. Tom Hardy ne razočara.

Da 5 Bloods (2020)

V najnovejši mojstrovini Spikea Leeja se štirje temnopolti veterani vrnejo v Vietnam ter iščejo ostanke padlega vodje voda in zakopan zaklad. Sprostite svoje urnike, saj ta film traja kar dve uri in pol. Ogledate si ga lahko na Netflixu.

Emma (2020)

Predelava klasičnega romana Jane Austen je vizualno osupljiva, očitno pa je tudi sama zgodba fantastična. V njej spremljamo mlado Emmo Woodhouse, ki svoj čas preživlja z vmešavanjem, no, z “ljubezenskim ujemanjem” njenih prijateljev in družine. Film si lahko ogledate na Amazon Prime Video.

Izven igrišča (The Way Back, 2020)

Srednješolski košarkarski superzvezdnik Jack se iz neznanih razlogov oddalji od športa. Nekaj let kasneje postane alkoholik, ki je obtičal v nesmiselni službi. Ko pride ponudba za treniranje košarkarske ekipe na svoji nekdanji šoli, ugotovi, da je to njegova priložnost, da stvari spremeni.

Lost Girls (2020)

Film, ki temelji na istoimenski knjigi, pripoveduje resnično zgodbo o serijskem morilcu na Long Islandu in o tem, kako odločna mati eden izmed žrtev prisili policijo, da iščejo njeno pogrešano hčerko. To pa privede do odkritja še več umorjenih spolnih delavk. Film si lahko ogledate na Netflixu.

Nikoli redko včasih vedno (Never Rarely Sometimes Always, 2020)

Mlada Autumn, ki nepričakovano zanosi, ostane brez podpore njene družine, zato se s svojo najboljšp prijateljico odpravi na popotovanje do New Yorka.

Promising Young Woman (2020)

Po tem, ko tragični dogodek Cassiejino nekoč svetlo prihodnost vrže s tira, se zdi, da se je odpovedala svoji prihodnosti s tem, da živi s starši in dela v kavarni. A stvar je v tem, da se Cassie ponoči na skrivaj maščuje tistim, ki so ji storili krivico.

Shirley (2020)

Elizabeth Moss je pisateljica grozljivk Shirley Jackson, ki je tik pred tem, da ustavri svojo naslednjo mojstrovino, ko se z možem odločita, da bosta vzela nekaj dni oddiha kot novopečeni par. Dun dun dunnnnn.

Še vedno verjamem (I Still Believe, 2020)

Ne glede na to, ali ste ljubitelji krščanske glasbene zvezde Jeremyja Campa, boste definitvno navdušeni nad tem, kako ga v tej romantični drami upodobi KJ Apa iz Riverdalea. V njej spremljamo glasbenika, ki skozi ljubezen in izgubo dokaže, da upanje vedno obstaja! Film si lahko ogledate na Amazon Prime Video.

Tenet (2020)

Tudi kadar je zmeden (Medzvezdje) ali eksperimentalen (Dunkirk), je film Christopherja Nolana vedno zanimiv! Oborožen z zgolj eno besedo – “tenet” – ter z borbo za preživetje celega sveta, se glavni junak zgodbe prebija skozi mračen svet mednarodnega vohunjenja na misiji, ki se dogaja v nečem izven realnega časa in prostora. To ni potovanje skozi čas. To je inverzija.

The Photograph (2020)

Potem ko Maeina odtujena slavna mama umre, ostane jezna in polna vprašanj. Vse dokler v sefu ne najde stare fotografije, ki jo odpelje na popotovanje po materinem zgodnem življenju in privede do strastne romance z novinarjem.

The Trial of the Chicago 7 (2020)

Nacionalna konvencija demokratov v Chicagu iz leta 1968 je bila prekinjena s protivietnamskimi protesti, sedem moških pa je bilo obtoženih zarote in spodbujanja nemirov. Gre za politično dramo, pomešano s človekovimi pravicami in moralnimi vprašanji. Film z zvezdniško zasedbo (Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Joseph Gordon-Levitt, Frank Langella, Michael Keaton) si lahko ogledate na Netflixu.

Tigertail (2020)

Tajvanski tovarniški delavec izpolni svoje sanje o selitvi v Ameriko, toda leta trdega dela in dogovorjenega zakona brez ljubezni, spremenijo nekoč svobodomiselnega mladeniča v lupino svojega nekdanjega jaza. Zaskrbljen, da bo preostanek življenja preživel v samoti, se poskuša znova povezati s svojo preteklostjo. Film si lahko ogledate na Netflixu.

Young Ahmed (2019)

13-letni Ahmed, ki živi v Belgiji, je vpet med verovanja svojega imama in med življenjske skušnjave. Kmalu začne sprejemati ekstremistično interpretacijo Korana in oblikuje načrt za uboj svojega učitelja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!