Antistresna terapija: pet serij na Netflixu, ki dajejo tolažbo, upanje in vsaj eno ljubezensko zgodbo

Foto: Netflix

Pripravite si svojo najljubšo pijačo, se udobno namestite na kavču in zabava se lahko začne.

Ko se želimo sprostiti od vsakdanjega stresa, ki nas obdaja, izberemo romantične serije, postavljene v majhna mesta z lepimi in umirjenimi naravnimi krajinami, ki govorijo o močnih prijateljskih odnosih, ljubezenskih spletkah, pa tudi o življenjskih dramah s srečnim koncem.

Kaj si lahko že danes za t.i. antistresno terapijo ogledate na Netflixu?

Virgin River

Ko medicinska sestra Melinda Monroe (Alexandra Breckenridge) doživi travmatičen dogodek, se odloči pobegniti od vsega in se preseliti v osamljeno mestece Virgin River v severni Kaliforniji. Čeprav je v majhnih krajih internet lahko počasen, pa se trači širijo s svetlobno hitrostjo.

Mel ne samo, da čez noč postane glavna tema pogovorov v Virgin Riverju, ampak tudi spozna, da selitev ne bo rešila nobene njene težave. Zaveda se, da bo morala pozdraviti čustvene rame, preden bo lahko spet začel živeti polno življenje. Pri tem ji lahko pomaga očarljiv lastnik lokalnega lokala Jack (Martin Henderson).

Virgin River je izmišljeno mesto izpod peresa Robina Carra, po njegovem romanu pa so do zdaj posneli dve sezoni za Netlflix. Tretjo nestrpno pričakujejo v letu 2021.

Sweet Magnolias

Ločitev ni konec sveta, ampak priložnost za nov začetek. Maddie Townsend (JoAnna Garcia Swisher), glavna zvezda serije Sweet Magnolias, to spozna in se z dvema najboljšima prijateljicama, Dano (Brooke Elliott) in Helen (Heather Headley), odloči za obnovo velike hiše v majhnem mestu v Južni Karolini, ki jo ima namen spremeniti v vrhunsko zdraviliško središče.

V tej pustolovščini ženske odkrijejo, zakaj nenehno izbirajo napačne moške, da ni nikoli prepozno za nove začetke in ljubezen, pa tudi, da je ni težave, ki je koktajl in pogovor z najboljšimi prijateljicami ne moreta rešiti. Prvo sezono serije, ki temelji na knjigah Sheryl J. Anderson, si lahko v celoti ogledate na Netflixu.

Chesapeake Shores

Abby O’Brien-Winters (Meghan Ory) je uspešna finančna analitičarka v investicijskem podjetju v New Yorku in mati dveh deklet. Na prvi pogled se zdi njeno življenje popolno, vendar je z njim globoko nezadovoljna.

To bo odkrila, ko jo bo poklicala mlajša sestra Jess (Laci J. Mailey) in prosila za uslugo, za katero se bo morala vrniti v svoj rojstni kraj – Chesapeake Shores. To je kraj, kjer živi njena celotna družina, s katero ima več nerešenih težav, pa tudi kraj, kjer je še vedno njena prva ljubezen – Trace Riley (Jesse Metcalfe), o katerem še vedno razmišlja. Kako se bo odločila Abby?

Chesapeake Shores je serija, narejena za Hallmark, ki si jo lahko v celoti ogledate na Netflixu. Do zdaj so bile posnete štiri sezone.

Northern Rescue

John West (Billy Baldwin) je izkušen reševalec, vajen preprečevanja nesreč v gorskih predelih in drugih nedostopnih krajih. A za svojo ženo, ki ji je diagnosticiran rak, ne more storiti ničesar.

Ko jo izgubi zaradi te zahrbtne bolezni, mora poskrbeti za svojo družino in tri najstniške otroke. Iz Bostona se bodo preselili v mestece v Ontariu, da bi poskušali pozdraviti travmo, ki jo je povzročila izguba najpomembnejše osebe v njihovem življenju. In to je zelo težko potovanje, polno solz, velikih bolečin, pa tudi smeha in upanja.

Prvo sezono serije Northern Rescue, ki je bila prvotno posneta za CBS, si lahko ogledate na Netflixu.

Midve z mamo (Gilmore Girls)

Serija Midve z mamo je vedno dobra ideja. Nekaj zelo tolažilnega je v gledanju klepetavih likov iz idiličnega mesteca Stars Hollow v Connecticutu, v najudobnejši trenirki in s kozarcem najljubše pijače v roki.

Avtorica Amy Sherman-Palladino je navdih za serijo našla med potovanjem po ameriški zvezni državi Connecticut. Ostala je v motelu sredi mesteca in opazila, da se vsi prebivalci med seboj poznajo in družijo. V 24 urah po prihodu v mesto je napisala dialoge za pilotno epizodo serije.

Skupno je bilo posnetih sedem sezon (in štiri 90-minutne epizode), ki nas vodijo skozi vzpone in padce Lorelai Gilmore (Lauren Graham) in njene hčerke Rory (Alexis Bledel).

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!