fbpx

Apple Car: skrivnosten, a obetaven prihod v avtomobilsko industrijo že leta 2026

Apple Car 2026

Apple Car
Foto: Varana Design

O avtomobilu Apple se govori že skoraj desetletje, vendar je njegov prihod zavit v tančico skrivnosti. Kljub pomanjkanju uradne potrditve s strani Appla še naprej krožijo govorice in ugibanja o lastnostih in proizvodnji avtomobila. Od avtonomne vožnje do cene manj kot 100.000 evrov, tukaj je tisto, kar do zdaj vemo o težko pričakovanem "Apple Car".

Apple Car, znan tudi kot projekt Titan, je v razvoju skoraj desetletje, njegov prihod pa so težko pričakovali tako tehnološki navdušenci kot ljubitelji avtomobilov. Čeprav Apple ni nikoli potrdil nobenih govoric o avtomobilu, najnovejše novice kažejo, da podjetje napreduje pri razvoju svoje tehnologije samovozečega avtomobila. Nekateri senzorji, uporabljeni v avtomobilu, naj bi bili podobni najnovejšim senzorjem iPhone, Apple pa že nekaj let na cesti preizkuša floto avtomobilov brez voznika.

Po poročanju Bloomberga prvi Apple Car naj ne bi bil predstavljen pred letom 2026, saj je popolnoma avtonomna vožnja še vedno neizvedljiva. Zato naj bi se Apple odločil svoj avtomobil opremiti z volanom in pedali, skupaj z najboljšimi elektronskimi sistemi za pomoč pri vožnji. Infotainment sistem pa naj bi bil že skoraj pripravljen in bo temeljil na mikroprocesorju, ki ga je posebej razvil Apple in se imenuje Denali.

Foto: Varana Design
Čeprav se je sprva govorilo, da je Apple Car visokotehnološko luksuzno vozilo, nedavna poročila kažejo, da je podjetje zmanjšalo svoje tehnološke ambicije in ceno avtomobila. Bloomberg poroča, da se bo avto začel pri manj kot 100.000 $, zaradi česar bo cenovno ugodnejši, kot se je prej mislilo. Kar zadeva proizvodnjo, naj bi Apple raziskoval partnerstva z izkušenimi avtomobilskimi proizvajalci, kot je kanadska Magna, da bi pomagal pri proizvodnji in razvoju baterij.

Kljub pomanjkanju uradnih informacij o Apple Caru je vznemirjenje okoli njegovega prihoda občutno. Kombinacija Applove tehnološke moči in strokovnega znanja avtomobilske industrije obljublja ustvarjanje edinstvene in inovativne vozne izkušnje. Čeprav zasnova avtomobila ostaja skrivnost, lahko domnevamo, da bo eleganten in eleganten, z zaščitnim znakom minimalizma in pozornosti do podrobnosti, po katerih je znan Apple.

Apple car
Foto: Varana Design
Apple Car je obetaven dodatek avtomobilski industriji. Čeprav je še v razvoju, je zaradi funkcij, ki jih poznamo do zdaj, vključno z električno energijo, avtonomno vožnjo in dostopnimi cenami, vznemirljiva možnost tako za avtomobilske navdušence kot za ljubitelje tehnologije. Komaj čakamo, da vidimo, kaj nam Apple pripravlja z Apple Car.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.