fbpx

Recept: velikonočna čokoladna jajčka

Čokoladna jajčka
Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

Velikonočnega praznika si poleg pisanic ne moremo predstavljati brez čokoladnih jajčk in zajčka. Za vas imamo recept, kako doma pripraviti čokoladna jajčka po vašem okusu, ki bo razveselila otroke. Za izdelavo boste potrebovali silikonsk modelčke ter pisano glazuro, ki jo boste potrebovali za okraševanje.

Doma narejena velikonočna čokoladna jajčka so zabaven in okusen način za praznovanje velikonočnih praznikov z družino in prijatelji. Izdelava čokoladnih velikonočnih jajc doma vam omogoča, da okuse in okraske prilagodite svojemu okusu in željam. Ne glede na to, ali imate raje klasično mlečno čokolado ali bolj pustolovske okuse, kot sta temna čokolada z morsko soljo ali bela čokolada z malinami, možnosti je neskončno.

Poleg tega je ustvarjanje čokoladnih velikonočnih jajc lahko zabavna dejavnost za otroke in odrasle, v kateri skupaj uživajo, končni rezultat pa je lahko čudovito domače darilo za ljubljene. Z malo potrpežljivosti in ustvarjalnosti lahko vsak ustvari čudovita in okusna domača čokoladna velikonočna jajčka.

Čokoladna jajčka za veliko noč

  • Obroki: 10
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 2 ml sončničnega olja
  • 300 g čokolade po želji

Navodila

  1. Notranjost vsakega modelčka obrišete s kuhinjsko krpo, nato pa namažete z malo sončničnega olja, da bo čokolada kasneje lažje prišla iz modela.
  2. Čokolado nalomite na majhne koščke in jo postavite v skledo. Nato posodo s čokolado postavite nad lonec z vročo vodo in mešajte, dokler se čokolada ne stopi.
  3. Vzamete jajčaste modelčke in jih oblijete s čokolado ter pustite približno dve uri, da se čokolada strdi. Ko se čokolada strdi, jo vzamemo iz modela in obe polovici jajčka spojite tako, da robove nežno stopite, nato pa eno polovico previdno položite na drugo.
  4. Notranjost jajc lahko napolnite z bonboni ali oreščki po želji ali pa jih pustite prazne. Na koncu lahko jajčka okrasite z glazuro v različnih barvah.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.