fbpx
Foto: Apple

Apple iMac (2021): najtanjši in najbolj barvit iMac do zdaj

Dolgo pričakovana posodobitev je tukaj!

Apple je predstavil svoj korenito prenovljen iMac (2021), ki bo na voljo v različnih barvah.

Apple je na včerajšnjem, enournem prenosu v živo, napovedal svoje inovacije. Ena najbolj razburljivih je zagotovo popolnoma prenovljen iMac (2021), ki bo poskrbel za najbolj stilsko namizje doslej.

Novi iMac (2021) prihaja v barvah mavrice in z vitkejšo 11,5-milimetrsko zasnovo. Njegov 24-palčni zaslon Retina 4,5K se ponaša s tehnologijo True Tone za samodejno prilagajanje barvne temperature, prav tako pa ima novi iMac tudi precej izboljšano spletno kamero (1080p FaceTime HD) in zvočni sistem s tremi mikrofoni in šestimi zvočniki. Toda njegov najboljši del se skriva v obliki 8-jedrnega čipa M1, dodatka, ki zagotavlja, da bo računalnik hitrejši v vsem – od zmogljivosti CPU do strojnega učenja. Za namizni računalnik je prvič predstavljen tudi Appleov Touch ID, ki uporabnikom omogoča varno prijavo, preklapljanje med profili in nakupe Apple Pay z dotikom gumba na tipkovnici. Novi iMac (2021) bo na voljo od 30. aprila dalje, zanj pa boste morali odšteti okoli 1.300 evrov.

Druge Applove novosti vključujejo posodobljeni iPad Pro, prav tako nadgrajen s čipom M1. Prenovljeni tablični računalnik tako zdaj podpira Thunderbolt in USB 4 ter ima kamero z višjo ločljivostjo. Novosti sta tudi iPhone 12 in iPhone 12 Mini v vijolični barvi. Kot povsem novo napravo je Apple predstavil AirTag, sledilno napravo z Bluetoothom, ki nudi zaseben in varen način za preprosto iskanje naših najpomembnejših predmetov. Majhen, okrogel pripomoček bo na prodaj tudi v usnjenih različicah, ki jih je oblikoval Hermès.

Dodatne Informacije

apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!