Svetovni dan Zemlje: Izračunaj si lastni ogljični odtis z ogljičnim kalkulatorjem

Foto: Mastercard
Zadnjič posodobljeno: :

Rezultati nove raziskave o trajnosti, ki je nastala pod okriljem podjetja Mastercard, razkrivajo izrazit porast okoljskega zavedanja potrošnikov kot posledico virusa COVID-19. Skoraj polovica vprašanih Evropejcev tako meni, da je zmanjšanje njihovega ogljičnega odtisa zdaj še bolj pomembno kot pred pandemijo.

Rezultati tako kažejo na naraščajoč trend v smeri ekološko ozaveščene porabe in potrošnje ,pri čemer želijo posamezniki svoje delovanje spremeniti v ukrepe za pomoč našemu planetu. Podjetje Mastercard je razvilo Ogljični kalkulator Mastercard. o orodje je že integrirano v Mastercardovo globalno mrežo in bankam omogoča sprejeti in prilagoditi ukrepe za naslavljanje potreb okoljsko zavednih potrošnikov, ki želijo dodaten vpogled v svojo potrošnjo. Kalkulator ponuja dostop do podatkov o ogljičnem vplivu ter posameznikom ponuja na preproste načine prispevati k ohranjanju okolja.

Ogljični kalkulator potrošnikom omogoča vpogled v emisije ogljika, ki jih ustvarijo s svojimi nakupi. Pri izračunih kalkulator uporablja tehnologijo neodvisno potrjenega indeksa, podatke pa je moč izboljšati s primerljivimi in enostavno razumljivimi ekvivalenti (kot je število dreves, potrebnih za absorpcijo ustrezne količine CO2) ter nasveti za bolj trajnosten življenjski stil. Potrošniki imajo tudi možnost prispevati k projektom pogozdovanja koalicije Priceless planet coalition – tako z neposrednimi donacijami ali z uporabo programov nagrajevanja za zvestobo njihovih bank.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
McDonald’s ukinja plastične slamice in jedilni pribor