Če si ne boste odpustil teh 8 napak, ne boste nikoli srečni

Foto: Artem Beliaikin / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Včasih je težko odpustiti preteklim dejanjem, a ni boljšega zdravila za srečo, kakor to, da pustite preteklost tam, kamor spada - v preteklosti.

Življenje nas uči različnih lekcij, skozi katere počasi rastemo in se premikamo naprej. Skozi ta proces lahko kdaj tudi pademo in naredimo napake, vendar je pomembno, se nato poberemo in gremo dalje.

Če ste zelo samokritični in pogosto analizirate svoje napake, te pretekle izkušnje raje uporabite za motivacijo. Vprašajte se, kam si želite iti in ne bodite preveč kritični do sebe.

Tukaj je osem stvari, ki si jih odpustite, ker ste jih naredili v preteklosti.

1. Da niste znali storiti bolje in drugače

Odpustite si, ker niste znali tedaj narediti bolje, da ste mislili, da ne zmorete in da niste znali izbrati drugače. Da ste izbrali stvari, ki vam niso bile namenjene, in ker niste vedeli, kaj želite – četudi je to prizadelo ne le vas, ampak tudi druge ljudi.

2. Da ste govorili stvari, ki niso bile vaša resnica

Odpustite si, če ste uporabljali besede, ki niso prišle iz vaših najbolj iskrenih in pristnih delov. Besede, ki so prišle iz bolečih krajev vaše duše. In besede, ki so prišle od tam, kjer ste bili takrat, ko ste bili ranjeni.

3. Da ste dovolili, da vaše slabe izkušnje narekujejo vašo osebnost

Odpustite si, da ste se obnašali na neumne in čudne načine, ki v resnici ne izražajo tega, kar ste. Odpuste si, ker ste si dovolili, da je bil strah voznik na vašem potovanju.

4. Da ste se z vsem sprijaznili

Odpustite si, da ste se sprejeli stvari, ki si jih niste zaslužili, medtem ko ste mislili, da ste si jih. Odpustite si, ker ste mislili, da so drugi pomembnejši kakor vi, vaše mnenje in obstoj. Odpustite si, ker niste zahtevali, da vas spoštujejo.

5. Odpustite si, ker niste imeli postavljenih meja

Odpustite si za vse trenutke, ko niste rekli ne, za vse trenutke, ko ste storili nekaj, česar pravzaprav niste želeli, in za to, da ste ljudem dovolili, da so vas izkoriščali na načine, za katere zdaj veste, da so bili napačni. Vaše meje se razvijajo skozi življenjsko pot, kakor tudi vi.

Foto: Elly Fairytale / Pexels

6. Odpustite si, da niste naredili več

Odpustite si, ker niste storili več in začnite praznovati to, kar ste storili. Zaslužite si, da si odpustite, da boste lahko napredovali, da boste zrasli in postali oseba, kakršna si dejansko želite biti. Veliko ste že naredili in še veliko boste, a vedno ste naredili to kar ste v določenem trenutku znali in zmogli. Naredili ste dovolj, ne pozabite tega.

7. Odpustite si, ker niste upoštevali svojega notranjega glasu.

Odpustite si za vse trenutke, ko niste poslušali tihega glasu v sebi in ste dopuščali stvari, za katere ste na neki način globoko v sebi vedeli, da so napačne. Odpustite si, ker niste vedeli, da ste lahko sami sebi največji sovražnik in tudi najboljši prijatelj.

8. Odpustite si, ker si niste dovolili biti srečni

Odpustite si vse trenutke, ki so minili, ne da bi jih popolnoma začutili, ker sta vas ovirala strah in tesnoba. Časi, ko si niste dali dovoljenja, da se počutite srečni, in vsi časi, za katere ste mislili, da si tega ne zaslužite. Odpustite si, ker ste preveč razmišljali, spraševali in za vse trenutke, ko ste pozabili nase.

Odpustite si, ker si niste dovolili biti srečni!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!