fbpx

Apple Mac Pro 2023: najboljši računalnik na svetu?

Mac Pro 2023

Apple Mac Pro 2023
Foto: apple

Najboljši računalnik na svetu?! Sodeč po podatkih in ceni je Apple Mac Pro 2023: resnično kandidat za najboljši računalnik na svetu. Mac Pro presegel vse meje. Povsem novi stroj temelji na osnovi M2 Ultra zagotavlja neverjetno zmogljivost za najzahtevnejše delovne procese.

Podjetje, ki ga ljubimo zaradi njegovih prefinjenih in inovativnih produktov, je ponovno povišalo standarde. Tokrat je v igri Apple Mac Pro 2023, ki je prejel nadgradnjo z Apple Silicon tehnologijo – s čipom M2 Ultra. Rezultat je “stroj”, ki prevzema vodilno vlogo v industriji in obljublja neverjetne zmogljivosti ter izjemno prilagodljivost. Je to najboljši računalnik na svetu?!

Apple je v svoj najzmogljivejši računalnik Apple Mac Pro 2023 vgradil nov čip M2 Ultra, ki poganja napredne delovne procese do trikrat hitreje kot njegov predhodnik na Intelovi platformi. Vsak nov Mac Pro ima vgrajen 24-jedrni CPU, kar je trojno več kot pri Intelovi osnovni konfiguraciji. Da bi zadovoljili potrebe najzahtevnejših uporabnikov, je Apple zagotovil tudi možnost konfiguracije do masivnih 192GB pomnilnika, s kar 800GB/s enotirne pasovne širine.

Apple Mac Pro 2023
Foto: apple
Nadgradnja ne prinaša le povečanja zmogljivosti, ampak tudi večje prilagodljivosti zahvaljujoč sedmim PCle razširitvenim režam. To pomeni, da lahko profesionalci prilagodijo in razširijo svoje sisteme glede na specifične potrebe svojih delovnih procesov – od digitalnega obdelovanja signala za avdio profesionalce do dodatne mrežne povezljivosti in shranjevanja podatkov.

Poleg zmogljivosti in prilagodljivosti je Apple poskrbel tudi za izboljšano povezljivost. Novi Apple Mac Pro 2023 ima vgrajenih osem vrat Thunderbolt 4, šest na zadnji strani in dve na vrhu, kar je dvakrat več kot prej. Ne manjka niti podpora za Wi-Fi 6E in Bluetooth 5.3 za hitro brezžično povezljivost.

Apple Mac Pro 2023
Foto: apple
Ena izmed ključnih lastnosti novega Mac Pro je njegova prilagodljivost zahvaljujoč PCle razširitvenim režam. Profesionalci iz različnih industrijskih sektorjev, od zvokovnih inženirjev, ki potrebujejo digitalne procesorske kartice (DSP), do video profesionalcev, ki potrebujejo serijske digitalne vmesnike (SDI) I/O kartice za povezavo s profesionalnimi kamerami in monitorji, lahko popolnoma prilagodijo svoj Mac Pro svojim potrebam. To zagotavlja maksimalno učinkovitost in produktivnost v najzahtevnejših delovnih okoljih.

Mac Pro prinaša tudi napredne možnosti povezljivosti. S podporo za do šest Pro Display XDR-jev in vgrajenimi osmimi vrati Thunderbolt 4 – kar je dvakrat več kot prej – je ta računalnik resnično narejen za najzahtevnejše profesionalne naloge. Dodatna podpora za Wi-Fi 6E in Bluetooth 5.3 zagotavlja hitro brezžično povezljivost, tako da lahko uporabniki ostanejo povezani, kjer koli so.

Apple Mac Pro 2023 je zasnovan tudi z mislijo na okolje. Vsebuje 100-odstotno reciklirane redke zemeljske elemente v vseh magnetih in 100-odstotno reciklirano zlato oblogo in kositrno spajkanje v več tiskanih vezjih. Tudi embalaža je prijazna do okolja, saj je več kot 95 odstotkov narejena iz vlaken, ki so reciklirana. Apple s svojo zavezanostjo k trajnostni proizvodnji postavlja primer za celotno industrijo. Z uporabo 100% recikliranih materialov in izpolnjevanjem strogega standarda ENERGY STAR za učinkovitost, Apple dokazuje, da visoko zmogljiva tehnologija ne pomeni nujno velikega vpliva na okolje. To je pomemben korak proti Apple-ovemu cilju, da do leta 2030 vsak njihov izdelek nima neto vpliva na podnebje.

Apple je z novim Mac Pro znova povišal standard za namizne računalnike. Z neverjetno zmogljivostjo, prilagodljivostjo in trajnostjo je novi Mac Pro resnično vreden svojega imena. Za profesionalce, ki želijo najboljše, ni boljše izbire.

Dodatne Informacije

apple.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.