fbpx

Arheozabava – V gosteh pri emonskem meščanu

Narodni muzej Slovenije hrani zbirko več kot 200 kamnitih spomenikov z napisi, večinoma iz rimskega obdobja, ki razkrivajo različne plati preteklega življenja. V sklopu zbirke je tudi pozlačeni kip Emonca, oblečenega v značilno rimsko togo, zato se bomo na delavnici tudi sami tako oblekli. Nato se bomo pridružili emonskemu ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Narodni muzej Slovenije, Prešernova 20, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
3,50 evra

Narodni muzej Slovenije hrani zbirko več kot 200 kamnitih spomenikov z napisi, večinoma iz rimskega obdobja, ki razkrivajo različne plati preteklega življenja. V sklopu zbirke je tudi pozlačeni kip Emonca, oblečenega v značilno rimsko togo, zato se bomo na delavnici tudi sami tako oblekli. Nato se bomo pridružili emonskemu meščanu Narmusu, ki nas bo popeljal v rimski vsakdan. Na sprehodu skozi lapidarij bomo spoznali rimsko kuhinjo, igre, vojsko, promet, rimske bogove in verovanje, naučili pa se bomo tudi, kako izgnati zle duhove. Delavnico bomo sklenili z izdelavo naglavnega venca.
Delavnica je primerna za otroke od 7. leta dalje. Trajanje: 120 minut. cena: 3,5 evra.

Udeležba je omejena. Nakup vstopnic je mogoč tudi v predprodaji. Če se želi delavnice udeležiti otrok, mlajši od 7 let, naj bo med delavnico v spremstvu odraslega. Vstopnico je dolžan poravnati tudi spremljevalec.

Več na: www.nms.si.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.