ASUS UX360: ta prenosnik navduši vsakogar

ASUS ima prav posebno žilico, ko gre za oblikovanje tankih in lahki prenosnikov. Modeli ZenBook sodijo v kategorijo ultralahkih prenosnih računalnikov, s svojo vitkostjo in zunanjo podobo pa vabijo več kot le poglede. Novi ASUS ZenBook Flip UX360 ima še kakega aduta več, saj premore vrtljiv zaslon, s katerim se lahko prelevi tudi v tablico.

Naprava 2-v-1 je elegantna in prepriča tako ob poslovni kot domači rabi. 13,3-palčni zaslon je odličen, piko na i pa postavijo povsem neslišno delovanje ter izjemna avtonomija baterije, ki zagotavlja kar do 12 ur neprekinjenega dela ali zabave.

Čeprav so božični in novoletni prazniki že zdavnaj mimo, ima naš seznam želja nov prvi vpis, in sicer vsega 13,9 mm in 1,3 kg težak stilski prenosnik ASUS ZenBook Flip UX360. Ta prepriča na ogled, otip in seveda med uporabo. Ohišje je izdelano iz trpežnega in do sijaja brušenega aluminija, inovativni tečaji zaslona pa omogočajo njegov takojšnji 360-stopinjski zasuk in preobrazbo prenosnika v tablico. Ob preklopu v tablični način se tipkovnica in sledilna ploščica samodejno izključita. Inženirji so ponosni tudi na vzdržljivost svoje rešitve – tečaji so testirani za vsaj 20.000 ponovitev gibov zapiranja in odpiranja. Uporabniku je na razpolago na dotik občutljiv zaslon, ki sliko prikazuje v ločljivosti 3200 x 1800 pik, ki preprosto navduši, prikazane barve so žive in zelo natančne, slika pa dobro vidna iz vseh zornih kotov. Zadostna svetilnost zaslona zagotavlja udobno rabo prenosnika tudi na prostem.

Mobilnost, vsajena v gene

ZenBook Flip je bil zasnovan za mobilni življenjski slog, svoje poslanstvo pa opravlja z odliko. Zahvaljujoč energetsko učinkovitemu procesorju Intel Core M in litij-polimerski bateriji visoke zmogljivosti ASUS ZenBook Flip UX360 zdrži brez vmesnega polnjenja kar do 12 ur. Ni pomembno, ali ga uporabljamo na potovanju, dolgih sestankih ali pa se zgolj zabavamo v naslonjaču, ZenBook Flip uporabnika za daljši čas osvobodi iskanja vtičnice.

Asusov elegantni hibrid dodatno prepriča tudi na področju povezljivosti. Vgrajen ima revolucionarni USB-priključek tipa C, ki omogoča preprosto povezovanje drugih naprav in izjemno hiter prenos podatkov. Povezan v brezžično omrežje lahko dosega brezžične hitrosti do 867 Mbps, prenovljen antenski del pa skrbi za močnejši in zanesljivejši signal. ZenBook Flip oziroma ASUS UX360 podpira Intelovo tehnologijo WiDi, zato lahko svoje fotografije, glasbo, filme in igre predvajamo na vseh WiDi-združljivih digitalnih televizorjih ali TV uporabimo kot dodaten velik in interaktiven zaslon. Svoje opravi tudi zvok – nadpovprečen zvok je že od nekdaj zaščitni znak družine prenosnikov ZenBook. Ekipa ASUS Golden Ear je patentirano tehnologijo SonicMaster še nadgradila, zato ZenBook Flip UX360 ob visokotoncu ICEpower® proizvaja najboljši zvok, ki smo ga slišali na prenosniku.

Zakaj smo ga vzljubili?

V Asusov prenosnik ZenBook Flip UX360 se ni težko zaljubiti, nasprotno, tako preprosto je. Je seksi? Je! Je zmogljiv? Brez težav se spopade z izzivi digitalnega domačega ali poslovnega vsakdanjika, opremljen je namreč z do 8 GB pomnilnika, izjemno hitrim pogonom SSD in procesorjem Intel Core M šeste generacije. Še kaj? O, ja. Zaslon je vrhunski, prenosnik pa deluje zelo tiho.

ASUS UX360
ASUS UX360

Pri vrhunskih računalnikih se navadno stvari zataknejo pri ceni, saj se ta navadno meri v štirimestni številki, ki se vedno ne začne s številko 1, tudi po tej plati UX360 preseneti. Vstopni model je na voljo že za povsem sprejemljivih in razumljivih 850 evrov, čeprav bi ga sami založili z več delovnega pomnilnika in vrhunskim zaslonom, kar pa ceno, povsem pričakovano, potisne čez tisočaka. Kljub temu se naša ljubezen ni ohladila, še vedno velja za zanesljivega in vrhunskega (digitalnega) sopotnika, ki ga več let ne nameravamo zamenjati.

Dodatne Informacije

Več informacij:
asusplus.si/ zenbook-flip-ux360

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Carbon Trainer Fitness Mirror – tvoj ultimativen fitnes trener