Audi A1 Sportback: luksuzni malček, ki navdušuje

Audi A1 Sportback

Druga generacija Audi A1 Sportbacka je zapeljala na slovenske ceste. Oblika navduši tudi zaradi tega, ker so ga oblikovali mladi oblikovalci pri blagovni znamki s krogi. Urbano in dinamično!

Audi A1 Sportback se bo v mestnih središčih resnično počutil domače, saj meri v dolžino 4,03 metra, v širino 1,74 metra in v višino 1,4 metra. In naj vas njegova ‘majhnost’ ne zavede, še vedno gre za pravega Audija, z vsemi vrhunskimi vrlinami, kopico tehnologije in odličnimi voznimi lastnostmi. Le, da se je v tokratni generaciji otresel modelne različice s tremi vrati. Pri audiju pravijo, da so kupci večkrat izbrali različico “SportBack”.

Dizajn novega Audija A1 lahko povežemo z modeloma Ur-Quattro in Sport Quattro, in čeprav je A1 daleč od rally avtomobila, ima z njimi kar nekaj oblikovnih podobnosti. V zadku padajoča strešna linija in črna barva strehe mu dajeta bolj agresiven videz, še posebej, ko ga primerjamo z njegovim predhodnikom. Sicer pa različne odprtine premorejo le kozmetično funkcijo … in so tam, da avtomobil izgleda malo boljše. Sicer izjemen C-stebriček, ki sicer nekoliko moti preglednost avtomobila,  poudari ostre kote prisekanega zadka. Pri izbiri paketa S Line pa bo imel A1 večje odprtine za zrak in večji zadnji spojler. Na izbiro bodo platišča v velikostih od 15 do 18 palcev. Slednja bodo na volji v črni ali platinasto sivi barvi pri že omenjeni opremi S Line.

Audi A1 Sportback
Audi A1 Sportback

Audi A1 Sportback ima za 65 litrov večji prtljažni prostor, kar na koncu nanese za 335 litrov prtljažnega prostora. Pri tem ni rekorder, pa vendar je rast opazna. Če zložimo še zadnje sedeže, se prtljažni prostor poveča na 1090 litrov. Za Audija A1 Sportback bo na voljo širša paleta motorjev, med katerimi lahko omenimo litrskega 3-valjnika s 95 konjskimi močmi in 1,4-litrskega turbinskega 4-valjnika z 197 konjskimi močmi. 3-valjni motor ima na voljo ročni 6-stopenjski menjalnik ali samodejni menjalnik S-tronic, medtem ko ima močnejša različica motorja na voljo zgolj samodejni menjalnik S-tronic.

Audi A1 Sportback
Audi A1 Sportback

Ne samo zmogljivost in zanimivi motorji, novi Audi A1 je tudi poln tehnologije. Ima že vgrajen novi Audi Virtual Cockpit, ki je pravzaprav prilagojena različica tistega, ki smo ga prvič spoznali v Audiju A8. Standardna oprema zagotavlja 8,8-palčni MMI zaslon na dotik, ki ga je mogoče nadgraditi v 10,1-palčnega. Nadgrajeni so tudi varnostni in asistenčni sistemi, med katerimi lahko omenimo opozorilo ob zapustitvi voznega pasu, opozorilo pred naletom s samodejnim zaviranjem v sili in prilagodljiv oziroma radarski tempomat. Novi Audi A1 Sportback je že na voljo pri trgovcih Audi.

Galerija slik: Audi A1 Sportback

Dodatne Informacije

Več informacij:
audi.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Green NCAP: to so najbolj zeleni avtomobili leta 2020