fbpx

CES 2019: Obsbot Tail je kamera, ki sledi vsakemu vašemu koraku

CES 2019: Obsbot Tail je kamera, ki sledi vašem vsakem koraku

Kitajsko podjetje Remo je na sejmu CES 2019 napovedalo kamero Obsbot Tail z umetno inteligenco, ki sama sledi osebam v vidnem polju. Pisana na kožo naj bi bila vlogerjem in športnikom, ki radi izvajajo vragolije.

Podjetje Remo prvič nastopa na sejmu CES 2019 s prototipom kamere Obsbot Tail z 12-milijonskim tipalom (4K razločljivost videa), 3,5x optično povezavo in dokaj velikim objektivom, ki ‘sedi’ na triosnem umirjevalniku (gimble).

Kamera obeta dobre video vsebine tudi v slabih svetlobnih razmerah. Primerna je za snemanje (športnih) vragolij, predvsem pa bo prav prišla vlogerjem, ki jim ne bo treba več nekoga prositi, naj jih snema.

Kamera bo uporabniku namreč sledila in se odzivala na kretnje. Dlan usmerjena proti njej, ji zapove, naj se nanj osredotoči (izostri), prstna kretnja za ‘mir’ aktivira približevanje (zoom), kretnja za ‘ljubim te’ pa ga zaustavi.

Kamera obeta dobre video vsebine tudi v slabih svetlobnih razmerah.
Kamera obeta dobre video vsebine tudi v slabih svetlobnih razmerah.

Kamera meri 18,5 x 8,4 cm, baterija pa zadošča za dve uri snemanja in delovanje umirjevalnika. Podjetje bo kmalu zagnalo kampanjo na Kickstarterju, kjer bo kamero Obsbot Tail mogoče naročiti za 450 dolarjev (približno 400 evrov).

Podjetje bo kmalu zagnalo kampanjo na Kickstarterju.
Podjetje bo kmalu zagnalo kampanjo na Kickstarterju.

Dodatne Informacije

Več informacij:
remo-ai.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!