fbpx

Audi Activesphere koncept: ultimativni križanec elegance in uporabnosti

To je prihodnost kot jo vidi Audi!

Foto: Audi

Audijeva serija konceptnih vozil sphere je dosegla svoj vrhunec s četrtim modelom, Audi Activesphere. Ta štirivratni crossover coupé se ponaša z vsestransko zasnovo karoserije, ki v dolžino meri 4,98 metra, z impresivno oddaljenostjo od tal in velikimi 22-palčnimi platišči, zaradi česar je pravi terenski talent.

Zadnji del Activesphere Sportback je mogoče pretvoriti v odprto tovorno posteljo (»aktivni hrbet«) s samo pritiskom na gumb, ki je kot nalašč za prevažanje rekreacijske opreme, kot so električna kolesa ali oprema za vodne in zimske športe. Activesphere združuje nasprotja v popolni sintezi s pogonskim sistemom in vzmetenjem, zaradi česar je enako spreten tako na cesti kot zunaj nje. Volan in pedala vozniku omogočajo aktivno upravljanje avtomobila, hkrati pa ponujajo avtonomno vožnjo za bolj sproščeno preživljanje časa na cesti.

Activesphere, zasnovan v Audi Design Studiu v Malibuju, je plod vodje studia Gaela Buzyna in njegove ekipe. Buzyn opisuje Activesphere kot “novo vrsto križanca, ki pametno združuje eleganco Audija Sportback, praktičnost SUV-ja in prave terenske zmogljivosti.”

Activesphere, ki ga poganjata električni pogon in tehnologija hitrega polnjenja iz Audijevega modularnega sistema PPE,  ima doseg več kot 600 km in izjemno hiter čas polnjenja zahvaljujoč 800-voltni tehnologiji. Združuje trajnost, dinamiko in zmogljivost za dolge razdalje najsodobnejših električnih vozil.

Activesphere vključuje tudi Audijev inovativni koncept upravljanja, Audi dimensions, ki združuje fizični in virtualni svet s prikazom digitalne vsebine v vidnem polju potnikov v realnem času. Visokotehnološke slušalke omogočajo pogled na realno okolje in pot, hkrati pa prikazujejo 3D vsebino in interaktivne elemente, ki jih je mogoče konfigurirati tako za voznika kot za potnike.

Foto: Audi
Activesphere je popoln vsestranski model za v prihodnost usmerjeno generacijo Audijevih kupcev, ki pričakujejo, da bo njihovo vozilo zagotavljalo značilno estetiko in dinamičnost znamke v kombinaciji s prihodnostjo usmerjeno tehnologijo. Activesphere je fascinantna vizija prestopanja meja med temi dimenzijami.

Dodatne Informacije

audi.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.