fbpx

Kdaj so tedni mode 2023? Fashionista pozor!

Kdaj so tedni mode 2023?

Foto: Stéphanie Branchu / Netflix

Tedni mode so dogodki, ki se odvijajo v velikih modnih prestolnicah po vsem svetu, kjer oblikovalci predstavijo svoje prihajajoče kolekcije občinstvu kupcev, medijev in strokovnjakov iz industrije. Ti dogodki se običajno zgodijo dvakrat letno, v sezoni pomlad/poletje in jesen/zima.

Kdaj so tedni mode 2023? Najbolj znani tedni mode potekajo v “velikih štirih” modnih prestolnicah: New Yorku, Londonu, Milanu in Parizu. Razpored teh dogodkov se lahko razlikuje od leta do leta, na splošno pa je koledar tedna mode za različne prestolnice naslednji:

  • Teden mode v New Yorku: Ta dogodek običajno poteka v začetku septembra za kolekcije jesen/zima in v začetku februarja za kolekcije pomlad/poletje. (10 – 15.2.2023)
  • Londonski teden mode: ta dogodek običajno poteka nekaj dni po newyorškem tednu mode septembra in februarja. (17 – 21.2.2023)
  • Milanski teden mode: Ta dogodek se običajno odvija nekaj dni po londonskem tednu mode septembra in februarja. (21 – 27.2.2023)
  • Pariški teden mode: Ta dogodek običajno poteka teden dni po milanskem tednu mode septembra in februarja. (17 – 21.1.2023)

Pariški teden mode za leto 2023 / Moška oblačila od torka, 17. januarja do nedelje, 22. januarja 2023 / Haute Couture od ponedeljka, 23. januarja do četrtka, 26. januarja 2023 / Ženska oblačila od ponedeljka, 27. februarja do torka, 7. marca 2023 / Moška oblačila od torka, 20. junija do nedelje, 25. junija 2023 / Haute Couture od ponedeljka, 3. julija, do četrtka, 6. julija 2023 / Ženska oblačila od ponedeljka, 25. septembra, do torka, 3. oktobra 2023

Poleg “velikih štirih” tudi druga mesta po svetu gostijo svoje tedne mode, vključno z Berlinom, Sydneyjem, Tokiom in številnimi drugimi. Ti dogodki se lahko odvijajo v različnih obdobjih leta in morda ne sledijo vedno tradicionalnemu koledarju tedna mode.

Tedni mode postajajo vse pomembnejši za modno industrijo, saj nudijo platformo za oblikovalce, da predstavijo svoje najnovejše kolekcije in povečajo izpostavljenost svoje blagovne znamke. Z vzponom družbenih medijev so tedni mode postali bolj dostopni tudi širši javnosti, kar ljudem po vsem svetu omogoča, da sledijo najnovejšim trendom in si ogledajo kolekcije takoj, ko se predstavijo na pisti.

Tedni mode so pomembni dogodki, ki potekajo dvakrat letno v večjih prestolnicah mode po vsem svetu, kjer oblikovalci predstavljajo svoje prihajajoče kolekcije. Najbolj znani tedni mode potekajo v »velikih štirih« mestih New York, London, Milano in Pariz. Tudi druga mesta gostijo svoje tedne mode. Z vzponom družbenih medijev so tedni mode postali dostopnejši širši javnosti.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.