Aurora in the Sky: v arktično nebo pod severnim sijem z balonom

Za vse avanturiste po duši bo od decembra 2020 možno doživeti čarobni severni sij kar iz udobne košare zračnega balona. Balon na vroči zrak bo na švedskem Laponskem v nebo ponesel vse, ki bi si radi ta čudež narave ogledali v živo.

Nov koncept doživetja severnega sija bodo ponudili pri turistični agenciji Off the Map Travel. Ustanovitelja Aurora Safari Campa, Jonas Gejke in Fredrik Broman, sta v sodelovanju z balonarskim strokovnjakom Andrewom Pearthom to čarobno pot z balonom poimenovala Aurora in the Sky (Aurora v zraku). Pearth je več kot 25 let z baloni letel nad afriškimi savanami, zdaj pa bo postal vodja laponske balonarske ekipe.

Ustanovitelj agencije Off the Map Travel Jonathan Cooper je dejal: “Nikdar še nismo slišali za karkoli podobnega. Vse kaže, da bo to naslednja največja izkušnja severnega sija.”

Rezervacije za to edinstveno vožnjo z balonom bodo možne od maja 2020. Večerne lete bodo izvajali aprila prihodnje leto. Pod vodstvom izkušenega poznavalca se bo balon dvignil okrog 40 metrov visoko, med severni sij in arktični led.

Si predstavljate, da to lepoto uzrete z balona na vroč zrak?
Si predstavljate, da to lepoto uzrete z balona na vroči zrak?

Za obiskovalce, ki si želijo ogledati divjo arktično pokrajino, pa bo ekipa laponskih balonarjev izvajala tudi dnevne ekspedicijske polete iz svoje matične baze v Gunnarsbynu na Švedskem, v dolini reke Ranea. Nova doživetja baloniranja z vročim zrakom na Laponskem so na voljo za skupine do šest oseb. Ker pa so leti odvisni od vremenskih razmer, je priporočljivo, da se vključijo kot del programa večdnevnega bivanja.

Pri agenciji Off the Map Travel boste za tak od tri do štiridnevni paket (brez letalskih vozovnic) odšteli od 2.500 evrov na osebo. Cena vključuje vse obroke, transfer, nastanitev v Aurora Safari Campu, avanturo s snežnimi vozili s kosilom na arktičnem krogu, let z balonom in vožnjo s snežnimi vozili “spoznajte prebivalce”.

Imeli boste priložnost, da spoznate lokalne prebivalce.
Imeli boste priložnost, da spoznate lokalne prebivalce.

Cooper dodaja: “Čeprav ne moremo zagotoviti, da boste videli severni sij, je vožnja z balonom med zvezdami daleč najlepši način, da poskusite.”

Dodatne Informacije

Več informacij:
offthemap.travel

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Goričke iže: luksuzne vintage hiške v čudoviti naravi Prekmurja