Avgustovske filmske poslastice: prihaja Tarantinova mojstrovina Bilo je nekoč … v Hollywoodu

Pa smo jo dočakali! Na filmska platna končno prihaja filmska mojstrovina Quentina Tarantina, Bilo je nekoč ... v Hollywoodu. Kdaj natančno si jo boš lahko ogledal in kateri filmi ti bodo popestrili letošnje poletje, pa v nadaljevanju.

Pripravi se, avgust bo filmsko zelo zanimiv! Bodi pozoren na morebitne datumske spremembe predvajanj filmov, zato ti svetujemo, da spremljaš tudi spletne strani kin po Sloveniji ali distributerjev. Ker pa z julijem še nismo zaključili, preveri, katere filme si moraš še ogledati.

Akcijski pustolovski triler
Hitri in drzni: Hobbs in Shaw (Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw, 2019)


Odkar sta se prvič srečala v sedmem delu franšize Hitri in drzni leta 2015, sta si Luke Hobbs, zvesti agent diplomatske varnostne službe, in Deckard Shaw, nekdanji pripadnik britanskih posebnih enot, v laseh in skušata drug drugega nadvladati. A vse se spremeni, ko genetsko okrepljeni anarhist Brixton prevzame nadzor nad zahrbtno biološko grožnjo, ki lahko za vedno spremeni človeštvo.

od 1. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Animirana pustolovščina
Angry Birds Film 2 (The Angry Birds Movie 2, 2019)


V filmu Angry Birds Film 2 se vojna med pticami in prašiči nenadoma prekine, ko se pojavi nevarnost, ki ogrozi tako ene kot druge. Naši znani junaki Rdeči, Žak in Bomba se bodo spopadli s povsem novim sovražnikom, ki hoče prevzeti otok. Ptice in prašiči bodo morali tokrat združiti moči, saj bodo samo tako lahko premagali nevarnost, ki se jim približuje.

od 8. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Družinska avantura
Raziskovalka Dora (Dora and the Lost City of Gold, 2019)


Potem ko je Dora večino svojega življenja s starši raziskovala džunglo, je nič ne more pripraviti na najnevarnejšo pustolovščino – srednjo šolo. Ker je bila vedno raziskovalka, se med raziskovanjem hitro znajde in vodi svojo prijateljico opico po imenu Škorenjc, bratranca Diega, skrivnostnega prebivalca džungle in skupino najstnikov na pravo avanturo, v kateri bo rešila svoja starša ter raziskala nemogočo skrivnost o izgubljenem mestu zlata.

od 8. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Komična drama
Bilo je nekoč … v Hollywoodu (Once Upon a Time… in Hollywood, 2019)


Glavna junaka filma, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), nekdanja zvezda kavbojske TV-serije, in njegov dolgoletni dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt), se v obdobju zadnjih vzdihljajev zlatega Hollywooda borita za uspeh v svetovni prestolnici filmske industrije, ki je sploh ne prepoznata več. Toda Rick ima slavno sosedo, Sharon Tate (Margot Robbie).

od 15. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Komedija
Pridni fantje (Good Boys, 2019)


Potem ko 12-letnega Maxa povabijo na njegovo prvo zabavo, kjer se najstniki poljubljajo, je ves paničen, saj se še ne zna poljubljati. Da bi prišel do čim boljših napotkov, se Max s svojima prijateljema Thorom in Lucasom odloči, da uporabi očetov dron – ki se ga seveda ne sme dotikati – in tako vohuni za sosedovima najstnikoma. A stvari se popolnoma obrnejo in dron je uničen. Max ga mora zamenjati, še preden se njegov oče vrne iz službe. Trije fantje tako »špricajo« šolo in se odpravijo na misijo, ki pa je polna slabih odločitev.

od 15. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Grozljivka
Strašljive zgodbe (Scary Stories to Tell in the Dark, 2019)


Leta 1968 v mestecu Mill Valley skupina najstnikov naleti na zapuščeno hišo, kjer najdejo staro in grozljivo knjigo, ki vsebuje strašljive zgodbe o grozljivih pošastih, ki napadajo tiste, ki se jih bojijo. Najstniki so se primorani boriti za svoja življenja, saj pošasti ođivijo in jih začnejo loviti enega za drugim.

od 22. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Animirana komična pustolovščina
Veliko popotovanje (The Big Trip, 2019)


Štorklja, ki nosi otroke, naredi napako in pandinega mladička po nesreči pusti pri napačni družini. Mala pandica se tako znajde pred vrati napačnega medveda tisoče in tisoče kilometrov stran od kraja, kjer naj bi jo pustili. Da bi jo vrnili v njen pravi dom, se prijatelji medved, los, tiger, zajec in volk odpravijo na naporno, a zabavno pustolovščino, na dolgo pot, ki jih skozi pragozd vodi vse do Kitajske, kjer prebivajo pandini pravi starši.

od 22. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Glasbena komedija
Yesterday (Yesterday, 2019)


Kaj bi naredili, če nihče na svetu ne bi slišal za eno najbolj priljubljenih skupin vseh časov, vi pa bi znali zaigrati vse njihove največje uspešnice? To se po spletu nepredvidenih okoliščin zgodi mlademu umetniku Jacku Maliku, ki se skuša uveljaviti kot pevec in se čez noč znajde v svetu, v katerem skupina The Beatles sploh ni obstajala. S pomočjo agentke Debre se nastopi kar vrstijo. Njegova slava se strmo vzpenja, vendar tvega, da bo izgubil svojo najboljšo prijateljico iz otroštva Ellie, ki ga je vedno podpirala in bila edina, ki je verjela vanj.

od 22. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Akcijski triler
Angel je padel (Angel Has Fallen, 2019)


Tretje poglavje filmske franšize, ki se je začela s Padcem Olimpa in nadaljevala z London je padel. V tretjem delu franšize, v katerem ponovno igrata Gerard Butler in oskarjevec Morgan Freeman, je agentu Banningu podtaknjen poskus atentata na predsednika, iz katerega bo moral izvleči svojo tako svojo lastno agencijo kot FBI ter odkriti resnico o poskusu atentata.

od 29. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Komedija
Nikoli ni prepozno (Poms, 2019)


Komedija o skupini žensk v zrelih letih, ki se odločijo, da bodo v svoji skupnosti upokojencev ustanovile ekipo navijačic in s tem dokazale, da nikoli ni propozno slediti svojim sanjam in biti enostavno TOP!

od 29. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Animirana domišljijska komična pustolovščina
Zmajček Tabaluga (Tabaluga, 2019)


Mali zmajček Tabaluga živi na idilični Grenlandiji s svojim najboljšim prijateljem, pikapolonico Bullyjem in očimom krokarjem Kolkom. Vse bi lahko bilo popolno, če bi Tabaluga, ki je zadnji svoje vrste, lahko bruhal ogenj, a ker tega ne zna, se ne počuti kot pravi zmaj. Da bi v sebi poiskal ogenj, se z Buddyjem odpravi na Islandijo. Na potovanju srečata polarnega medveda Limba in prelepo ledeno princeso Lilli. Tabaluga prav z njeno pomočjo odkrije moč ljubezni in mu končno le uspe zanetiti svoj ogenj. Zahvaljujoč Lilli prav tako dobi moč, da se sooči z zlobnim snežakom Arktosom, ki vlada na Islandiji.

od 29. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!