Banksy odprl spletno trgovino, kjer lahko že za 12 evrov kupite njegove umetnine

Banksy je odprl svojo spletno trgovino Gross Domestic Product - GDP (bruto domači proizvod), kjer boste lahko kupili njegove ikonične kose, kot je npr. zaščitni jopič, ki ga je na festivalu Glastonbury nostil Stormzy ali pa majice, ki jih krasijo njegove umetnine. A Banksy ne bi bil Banksy, če se ne bi nekje skrivala zanka.

Spletna trgovina GDP, ki jo je v teh dneh odprl slavni umetnik Banksy, ponuja kar nekaj zanimivih predmetov. Poleg že zgoraj omenjenih lahko kupimo še torbico iz opeke, pločevinko z barvo, nagrobnik z napisom You Have Now Reached Your Final Destination (Prišli ste do zadnje postaje) in preprogo tigra, ki je podlegel sladkorni bolezni.

Spletna trgovina GDP
Spletna trgovina GDP

Trgovina ne deluje po principu “kdor prvi pride, prvi melje”, čeprav so stvari, ki so naprodaj, na voljo v omejeni izdaji. Kje je torej zanka? Vsak med nami se lahko prijavi do 28. oktobra, potencialni kupci pa lahko izberemo samo en kos. Prav tako mora vsak odgovoriti na vprašanje Why does art matter? (Zakaj je umetnost pomembna?). Neodvisen sodnik bo preučil vse prejete odgovore in izbral najbolj primerne in izvirne.

Banksyjev set za prve korake pri učenju štetja. Koliko oseb bo šlo v tovornjak?
Banksyjev set za prve korake pri učenju štetja. Koliko oseb bo šlo v tovornjak?

V izjavi spletne trgovine lahko preberemo, da bodo potencialni kupci, ki bodo izbrani naključno, imeli 7 delovnih dni, da zavrnejo nakup. Prav tako navajajo, da so cene dokončne – v večini primerov so te precej pod tržno vrednostjo – in namenjene predvsem tistim, ki imajo nižje dohodke. Tiste, ki imajo pod palcem konkretno več, so prosili, da se ne prijavljajo.

To sicer ni prva Banksyjeva trgovina. Pred nekaj tedni je namreč v južnem delu Londona odprl showroom oziroma trgovino, ki pa je namenjena le razstavljanju.

Dodatne Informacije

Več informacij:
shop.grossdomesticproduct.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
“Če bi sovraštvo lahko spremenili v elektriko, bi razsvetlilo ves svet!” 23 navdihujočih citatov Nikole Tesle