fbpx

Barva leta 2022: Pantone razkril barvo leta 2022

Barva leta 2022

Foto: envato

To.je barva leta 2022! Podjetje za napovedovanje barvnih trendov Pantone je razkrilo, katera barva bo najbolj v trendu v letu 2022. To je odtenek z imenom 17-3938 Very Peri, čudovita mešanica modne in vijolične.

To je barva leta 2022! Strokovnjaki pri podjetju Pantene, ki že 23 let preučujejo trende na področju notranjega oblikovanja, umetnosti, tehnologije in mode, ob koncu vsakega leta pripravijo izbor barve, ki bo kraljevala v prihodnjem letu. In letos je to mešanica modre in vijolične, ki se imenuje 17-3938 Very Peri, spodbujala pa naj bi pogum, osebno iznajdljivost in ustvarjalnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Very Peri se uvršča v družino modrih odtenkov, vsebuje pa tudi vijolično-rdeče podtone. To pomeni, da združuje umirjenost in rutino modre ter energijo in vznemirjenost rdeče.

Ta kombinacija neposredno prikazuje preobrazbo sveta, v katerem živimo: tako tehnološki napredek in kako se le-ta združuje s kulturo, kot tudi transformacijo naših življenj po izhodu iz dolgega obdobja izolacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ARTECHOUSE ® (@artechouse)

 

Po besedah direktorice Pantonejevega inštituta za barve Leatrice Eiseman je Very Peri najsrečnejši in najtoplejši izmed modrih odtenkov, dodatek rdeče pa prinaša občutek novosti in sprememb, kar je točno to, kar svet v tem trenutku potrebuje.

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!