fbpx
Foto: envato

Kako odpraviti podočnjake: maska za obraz iz banane

Znebite se podočnjakov!

Vsem se kdaj zgodi, da nimamo dovolj spanca, pa naj bo to zaradi dela, zabave ali pa ker nismo mogli zaspati. Rezultat so podočnjaki, h katerim so nekateri nagnjeni bolj, drugi manj, prav nikomur pa ni najbolj všeč, če njegov obraz sporoča, kako utrujen je. Zato smo vam pripravili preprost način, kako odpraviti podočnjake - iz bananine lupine naredite masko za obraz in se znebite podočnjakov.

Se tudi vi spopadate z vprašanjem, kako odpraviti podočnjake? Imamo rešitev!

Banane vsebujejo veliko kalija, za katerega velja, da kožo navlaži in prepreči, da se v njej zadržuje tekočina. To je zelo uporabno, če želite zmanjšati zabuhlost in podočnjake, hkrati pa poskrbeti, da bo vaša polt čim bolj sijoča. Prav zaradi visoke vsebnosti kalija lahko bananin ekstrakt najdete v številnih kremah in serumih. To sadje prav tako vsebuje vitamine A, B, C, in E– to so antioksidanti, s katerimi boste posvetlili temne podočnjake in jih tako naredili manj opazne.

Banane so bogate s številnimi koži prijaznimi hranili Foto: Alleksana / Pexels

Maska iz banane, s katero boste odpravili podočnjake

Priprava in uporaba maske zaproti podočnjakom vam ne bo vzela veliko časa. Če pa ste resnično v naglici, je opcija tudi, da si z zmečkano banano podrgnete prostor pod očmi. Tako boste v manj kot minuti zmanjšali temne kolobarje. Če pa si lahko za izdelavo in uporabo maske vzamete 10 minut, potem berite naprej.

Priprava

1. Z notranje strani bananinega olupka postrgajte bela vlakna. Najbolje je, da to storite z žlico.
2. Odstranjena vlakna zmešajte z aloe vero. Če aloe vere nimate, lahko namesto nje uporabite najljubšo vlažilno kremo.
3. Mešanico nežno nanesite pod oči. Pustite delovati 5-10 minut, nato si obraz sperite z mlačno vodo.

Podočnjakov se lahko znebite v le 10 minutah Foto: Sora Shimazaki / Pexels

Priporočljivo je, da uporabite bio banane, saj si kože pač ne želite razdražiti z najrazličnejšimi pesticidi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!