fbpx
Foto: B&B Hotel Ljubljana Park

B&B Hotel Ljubljana Park: urbani hotel z lastnim čebelnjakom v centru mesta

Na ulicah in drugih prizoriščih kar vre od življenja, vsak vikend pa prinaša nova doživetja v Ljubljkano, ki je bila s svojimi urbanimi mojstrovinami umeščena na prestižni Unescov seznam svetovne dediščine prav letos. Za prenočitev vam ni treba daleč, le streljaj od dogajanja je B&B Hotel Ljubljana Park, najbolj urbani hotel v mestu in edini obdan s parki.

Če kdaj, je zdaj pravi trenutek za raziskovanje mesta, ki ga je v celostno umetnino spremenil eden največjih arhitektov 20. stoletja Jože Plečnik. Njegova izbrana dela so se uvrstila na Unescov seznam svetovne dediščine. Vikendi na prehodu v jesen vabijo na mestno avanturo in potep med spomeniki izjemne in edinstvene vrednosti. Skoraj vsi so v neposredni okolici B&B Hotela Ljubljana Park, ki je odlično izhodišče za njihovo raziskovanje. Udeležite se vodenega ogleda, na brezplačnem igrificiranem doživetju odkrijte, kako bi bila Ljubljana videti, če bi Plečnik uresničil vse svoje vizije, ali pa na Brko turi, edinstvenem in butičnem doživetju s kolesi, odpotujte skozi čas in spoznajte slavnega arhitekta. Po počitku v najbolj trajnostnem hotelu v Ljubljani B&B Hotelu Ljubljana Park, ki je kot prvi prejel mednarodni certifikat Travelife Gold in med drugim omogoča brezplačno polnjenje električnega avtomobila, se odpeljite iz središča in odkrijte še druge Plečnikove mojstrovine.

Na vikend oddih za dva v romantično Ljubljano

Foto: B&B Hotel Ljubljana
Mesto, v katerega se zaljubite na prvi pogled. Večerni dogodki pod zvezdami, sprehod po nabrežju Ljubljanice, ki se jeseni odene v najlepše barve, in skriti kotički starega mestnega jedra vabijo na romantičen vikend oddih v dvoje. Septembra in oktobra na raznih prizoriščih ne bo zmanjkalo kulturno-glasbenih poslastic. 10. septembra bo na Ljubljanskem gradu oživel festival Jazz Club, ritmom jazza, soula, funka, rocka, bluesa, hiphopa in drugih pa se boste ob petkovih večerih lahko predajali vse do decembra. V soboto, 11. septembra, ne zamudite vrhunca 69. Ljubljana Festivala, ki bo v Cankarjevem domu postregel z nastopom Simfoničnega orkestra radia ORF z Dunaja. Dan pozneje bosta v presunljivem nastopu Birds on a Wire navdušila žlahtna glasova ob spremljavi violončela. Večer je najbolje zaključiti s sproščujočim spancem v eni od 215 udobnih in sodobno opremljenih sob B&B Hotela Ljubljana Park. Razgled s terase na strehi prepriča še tako zahtevne romantike, prebujanje ob vrhunskem zajtrku iz svežih lokalnih sestavin pa vikend spremeni v popoln oddih.

Na razigran družinski vikend in spanje v zeleni mestni oazi

Foto: B&B Hotel Ljubljana
Ljubljana je zeleno mesto, prijazno vsem obiskovalcem. Družine se lahko med počitnicami podajo na potep po poteh parka Tivoli, prava mestna oaza pa je B&B Hotel Ljubljana Park z drevesnimi krošnjami, ki krasijo pogled iz njihovih družinskih sob. V udobni Suiti Junior je na 36 m² dovolj prostora za petčlansko družino, na voljo so sobe z zakonsko posteljo in ležiščem za otroka, pri njih pa lahko unovčite tudi turistične bone. Že prvi septembrski vikend lahko izkoristite za igriv skupinski izlet, ko bo Ljubljanski grad postregel s pestrim dogajanjem. Tradicionalni Grajski dnevi bodo 4. in 5. septembra v mesto prinesli pravi srednjeveški duh, vrata skritih grajskih kotičkov pa se bodo brezplačno odklenila za vse obiskovalce.

Predsednik in direktor skupine B&B Hotels Italija, Slovenija, Madžarska Valerio Duchini:

»Posebnost Hotela B&B Ljubljana Park je njegova umeščenost v samo srce mesta, ki mu ulično dogajanje daje posebno sproščeno energijo, to pa ob obisku začutijo tudi gostje. Najbolj jih sicer navduši umik v naravo sredi mesta, saj je to eden redkih urbanih hotelov, v katerem dobijo oboje. Kot prvi hotel v Sloveniji s panji na strehi in čebeljo družino, ki je letos pridelala kar 35 kg medu, je B&B Hotel Ljubljana Park zelen zgled tudi ostalim hotelom. Ob medu in ostalih sestavinah, ki jih do hotela dostavijo pridelovalci neposredno s kmetij, lahko gostje uživajo na hotelskem zajtrku.«

Na sočen vikend v vrtinec okusov prestolnice

Ljubljana ponuja paleto okusov, ki bodo še celo jesen mamili brbončice in polnili želodce na kulinaričnih festivalih. Najbolj priljubljena tržnica v mestu Odprta kuhna vsak petek do konca oktobra v sproščenem vzdušju in ob dobri glasbi gosti najboljše slovenske in mednarodne kuharske mojstre. Med 4. in 5. septembrom na sočen vikend v Ljubljano kliče vonj po dimu in mesu, ko bo festival Pivo & Burger Fest središče mesta napolnil z dogajanjem. Najboljši slovenski pivovarji in »burger chefi« bodo predstavili svojo ponudbo, ki jo boste želeli okušati kar dva dni. Za kosilo ali večerjo pa vas ob široki paleti slovenskih in mednarodnih jedi razvajajo tudi v Restavraciji Park. Privoščite si pravi »foodie« vikend v Ljubljani in prenočite v B&B Hotelu Ljubljana Park, ki je od središča oddaljen samo petsto metrov. Rezervirajte bivanje za en dan, konec tedna ali cel teden v B&B Hotelu Ljubljana Park in najboljšo ceno poiščite na hotelbb.com.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!