fbpx

Legendarni Mercedes-Benz razred G bo dobil električno srce!

Najbolj klen terenec bo električen posebnež!

Foto: Mercedes-Benz

Trenutek je končno prišel. Legendarni G-wagon prihaja v elektrificirani različici. Torej resničen dokaz kako zelo si Mercedes-Benz prizadeva za elektrifikacijo in tako njegov tudi njegov ikonični razred G ni izjema.

Vozilo, ki ga vidite, ni tisto, ki ga boste lahko kupili v prihodnosti, je pa zelo blizu uradni različici električne verzije. Mercedes je koncept poimenoval EQG in je vizija, kakšen bo elektrificiran razred G.


Vsekakor izgleda kot razred G, oboževalci pa bodo z veseljem ugotovili, da bi moral biti prav tako robusten. Silhueta je še vedno škatlasto telo – tudi na najhitrejši pogled je čisto pravi G. Seveda je tu kopica detajlov, ki izdajajo njegovo električno dušo, tako ob straneh najdete LED osvetlitev. ki teče ob tipičnem zaščitnem robu. Simpatičen je “prtljažnik”, tam kjer naj bi bila rezervna pnevmatika. In hkrati poklon tradiciji. Krasijo ga 22- colska platišča.

Tehnični podatki še niso znani. A se bo pridružil vedno večjemu številu električnih vozil, ki se lahko spopadejo z terenom in prinašajo nostalgijo nekega drugega časa. General Motors je oživil znamko Hummer, EV startup Rivian bo kmalu predstavil svoj prvi tovornjak, SUV te znamke pa bo prišel še letos. Ford pa je celo razmišljal, da bo na cesta prišla povsem električna različica njegovega na novo oživljenega športnega terenca Bronco.

Retro in elektrificirano je enostavno tako zelo kul!

Dodatne Informacije

mercedes-benz.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!