fbpx

Bentley Mulliner Batur: znamka Bentley dobiva novo podobo

Bentley Mulliner Batur; Foto: bentleymedia.com

Po relativno dolgem časovnem obdobju bodo avtomobili Bentley v prihodnje videti drugače. Bentley Mulliner Batur je kupe, ki nakazuje pomlajeno zunanjo podobo znamke Bentley.

Bentley Mulliner Batur prinaša nove oblikovne rešitve, kot so spremenjeni žarometi, evolucija prednje maske, unikatna 22-palčna platišča in zadnji žarometi, ki so še tanjši kot pri predhodnih avtomobilih Bentley. Strategija ʺBeyond100ʺ načrtuje, da bi se znamka Bentley do leta 2030 popolnoma elektrificirala, a model Batur še ni eden izmed teh električnih modelov.

Bentley Mulliner Batur ima vgrajen 6,0-litrski W 12-valjni motor, ki ima na voljo krepkih 740 konjskih moči in kar 1.000 njutonmetrov navora. Batur tako predstavlja najmočnejši avtomobil, ki je kadarkoli nosil emblem znamke Bentley. Sofisticirano podvozje ima zračno vzmetenje, ki premore elektronsko zaporo diferenciala in štirikolesno krmiljenje.

Bentley Mulliner Batur; Foto: bentleymedia.com

Baturjeva notranjost ne preseneča nič manj kot njegova zunanjost. Svoj navdih je črpa pri notranjosti modela Bacalar in ohranja ekskluzivnost udobja in možnost prilagoditve željam vsake stranke. Batur ponuja za svojo notranjost tri vrste trajnostnih materialov- škotsko, italijansko usnje ali umetno usnje Dinamica. Tepihi so narejeni iz reciklirane preje, kar je prav tako novost pri znamki Bentley. Namesto ogljikovih vlaken so uporabili kompozite iz naravnih vlaken brez smole, ki so pri svoji izdelavi še prijaznejša okolju. Za najbolj zahtevne so na voljo 3D natisnjene komponente, iz 18 karatnega zlata.

Bentley Mulliner Batur; Foto: bentleymedia.com

Na voljo bo le 18 primerkov modela Batur, za vsakega 740-konjskega lepotca pa bo potrebno odšteti okoli 1,65 milijona angleških funtov. In kot je pri omejenih serijah že v navadi, je tudi teh 18 primerkov že prodanih.

Dodatne Informacije

bentleymotors.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!