fbpx

Black friday – nakupovalna mrzlica po ameriško

Black Friday
Black Friday

Zahvalni dan, najpomembnejši ameriški praznik, že tradicionalno prinaša petek nakupovalne mrzlice nepredstavljivih razsežnosti.

Včeraj so se Američani praznično zahvalili vsemu dobremu z obilno družinsko pojedino, kjer niso smeli manjkati ikonični nadevan puran, krompirjev pire in slastna bučna pita. Vsako leto temu sledi še en težko pričakovani dan – Black Friday, ki bi ga lahko poimenovali tudi kot praznik nakupovalne mrzlice. Trgovci že navsezgodaj zjutraj odpro svoja vrata (tudi tista spletna), kjer nakupovalcem pozno v noč ponujajo izdelke po neverjetno ugodnih cenah – skoraj zastonj, kot bi se po domače reklo.

Izraz Black Friday izvira iz Filadelfije za opisovanje motečega povečanega prometa po Zahvalnem dnevu. Kasneje se je izraz oprijel pojava največje finančne spodbude na letni ravni, ki se zaradi povečanega prometa zgodi na ta dan. Kot že govori samo ime, pa omenjeni petek prinaša tudi črno plat. Množična mrzlica grabežljivosti po čim več za čim manj na voljo v omejenih kolečinah prinaša neštete vsakoletne poškodbe, napade in celo streljanja. Ni kaj, neprimerljiva nakupovalna norišnica po ameriško.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
http://blackfriday.com/

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!