Blackmagic Pocket 6K Pro: končno tudi nagiben zaslon

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro

Foto: Blackmagic
Zadnjič posodobljeno: :

Blackmagic je predstavil novo, Pro različico svoje kamere Pocket Cinema Camera 6K, ki naj bi odpravila nekaj "bolečih točk" predhodnice. Tako dodajajo nagiben, svetlejši zaslon (in izbirni nastavek za elektronsko iskalo), večjo baterijo in vgrajene filtre ND.

Čeprav nove funkcije še vedno ne bodo naredile idealnega fotoaparata za potrošnike, bodo filmskim ustvarjalcem in video produkcijskim hišam “na budgetu” prinesle nekaj izboljšav kakovosti – še posebej nagiben zaslon. Če ste že uporabljali kamero Blackmagic Pocket Cinema Camera, potem veste, da zna biti ergonomska nočna mora, ko poskušate posneti iz roke ali pod visokim oziroma nizkim kotom. Zmogljivost nagiba zaslona navzgor ali navzdol bo olajšala uporabo fotoaparata in lahko celo odstrani potrebo po zunanjem zaslonu, odvisno od vašega načina fotografiranja.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro
Foto: Blackmagic

Prvotni zaslon kamere Pocket Cinema 6K se na prostem težko vidi, vendar ima Pro za to dve različni rešitvi. Ena izmed teh dveh je, da zaslon zdaj deluje na 1.500 nitov, kar je enako svetlo ali svetleje kot večina zaslonov, namenjenih za kamero, in bi morala pomagati vidljivosti zaslona pri močni sončni svetlobi. Druga je neobvezno elektronsko iskalo OLED v vrednosti 500 ameriških dolarjev, ki uporablja namenski priključek.

Za napajanje vsega tega uporablja večjo baterijo kot predhodnica, vendar Blackmagic navaja samo uro snemanja z zaslonom pri 50-odstotni svetlosti (čeprav je tudi to izboljšanje v primerjavi s približno 45 minutami predhodnice).

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro
Foto: Blackmagic

Vznemirljivejši, še posebej za tiste, ki veliko fotografirajo zunaj, so vgrajeni filtri ND. V kamero so vgrajeni štirje filtri, ki zastrejo svetlobo (za dva, štiri, šest EV), ko sonce sije nekoliko premočno. Dodajte k temu še dva priključka mini-XLR in je Pro lepa nadgradnja prvotne kamere Pocket 6K. Kamera je tudi bolj konkurenčna Canonovemu C100 Mark II, ki ima podoben senzor Super-35, nosilec EF in vgrajen ND.

Če so vas od nakupa prvotne različice Blackmagica odvrnile zvezdice in razna opozorila, je morda različica Pro vredna, da jo še enkrat pogledate – še posebej, ker imajo vse te dodatne funkcije relativno nizko ceno, 2.135 evrov.

Najbolje prodajane kamere Blackmagic na Amazon.de

2. Najbolje prodajan
Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 6K (Steckplatz für Speicherkarten)
213 Ocen
4. Najbolje prodajan
Blackmagic Design Production Camera 4K
3 Ocen
5. Najbolje prodajan
Blackmagic Design Pocket Cinema Camera
10 Ocen
Blackmagic Design Pocket Cinema Camera
  • Recording in ProRes422, CinemaDNG RAW
  • Dynamikumfang 13 Blendenstufen
6. Najbolje prodajan
Blackmagic Design Studio Camera 4K II
1 Ocen
8. Najbolje prodajan
Blackmagic Design Atem Camera Konverter Video Konverter 2048 x 1556 Pixel 1080p 720p Silber...
  • Blackmagic Design ATEM Kamera Converter Maximale Videoauflösung: 2048...
  • Unterstützte Video-Modi: 1080i, 1080p, 720p. Farbe: silberfarben....
9. Najbolje prodajan
10. Najbolje prodajan
Blackmagic Design Pocket Camera DC Kabel Set Kamerakabel – Kamerakabel (0,65 m, schwarz, weiblich)
  • Blackmagic Design Pocket Camera DC Cable Pack. Kabellänge: 0,65 m
  • Farbe: Schwarz

Zadnja posodobitev 2021-04-24 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Nakup kamer in fotoaparatov brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše instant kamere za 2021: retro kamere za takojšnjo zabavo