fbpx

BMW i Vision Circular Concept: takšne avtomobile bomo vozili v letu 2040

BMW i Vision Circular Concept; Foto: press.bmwgroup.com
Zadnjič posodobljeno: :

Konceptni BMW i Vision Circular je kompaktni štirisedežni električni avtomobil, ki bo po besedah BMW-ja aktualen okoli leta 2040.

Fokus konceptnega BMW i Vision Circular, bo na luksuzu in trajnosti, s ciljem, da bo kar 100% avtomobila narejenega iz recikliranih materialov. Pojem reciklirani materiali zajema tudi baterijo, ki jo bo mogoče reciklirati, s tem pa bodo lahko vanjo shranili več električne energije in tako zmanjšali uporabo redkih surovin. i Vision Circular je z oblikovalskega vidika izredno futurističen, kar se za leto 2040 vendarle tudi pričakuje.

Tako imenovane ʺledvičkeʺ so še vedno prisotne, žarometi pa so pomaknjeni na rob avtomobila. Vetrobransko steklo in streha sta narejena iz enega kosa in dajeta večji občutek odprtega prostora. Notranjost je narejena iz različnih materialov z uporabo tehnike ʺzdruževanjaʺ. V tem primeru gre za 3D natisnjeno armaturno ploščo, ki je narejena iz enega kosa in ne potrebuje lepila za lepljenje. Namesto tradicionalnega zaslona na dotik, se informacije prikazujejo na informacijski plošči, ki je nameščena pod vetrobransko steklo. Sedeži v barvi sivke so prav tako narejeni iz recikliranih materialov in vstavljeni v zlate okvirje. BMW i Vision Circular Concept je še daleč od serijske proizvodnje, kljub vsemu pa nakazuje smer, v katero se bo v prihodnje podal BMW.

Dodatne Informacije

bmw.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!