fbpx

BMW i8 – Prihodnost, futurizem – tu in zdaj

BMW i8 / Pogled v prihodnost - danes

BMW je predstavil drugi model nove znamke BMW i, BMW i8. Vozilo, ki prihodnost dojema kot sedanjost.

BMW je v okviru (IAA) pripravil svetovna premiera svojega modela BMW i8, drugega modela nove blagovne znamke BMW i. Prvo hibridno vozilo BMW Group in najbolj napreden športni avtomobil na svetu; revolucionarna interpretacija značilnega BMW užitka v vožnji; inovativen premium karakter z jasnim poudarkom na trajnosti.

BMW je futurizem vzel popolnoma resno in izrisal vozilo prihodnosti, ki ga je pripravljen postavit na cesto že danes. Izjemen vizualni vtis je sicer del oblikovnega jezika BMW i. Vseeno razpoznaven BMW, ki pa kar ihti od futurizma. Vrata so v obliki kril in se odpirajo navzgor, led žarometi z nadgrajenimi laserskimi žarometi (prvič v avtomobilih). Ko takole avto pogledaš težko vejameš, da gre za serijsko različico vozila in ne študijo.

Hibridna motorizacija in tehnikalije
Hibridni sistem predstavlja zadnjo razvojno fazo sklopa EfficientDynamics in s 1,5 liteskim motorjem z 231 konjskimi močmi ter elektro motorjem z 131 konjskimi močmi, doseže izjemne preformanse čistokrvnega športnega avtomobila (0 – 100 km v 4,4 sekunde) in izjemno nizko porabo 2.5 litra na 100km.Vse to pri 4 kolesnem pogonu.

Dodatne Informacije

Več o vozilu i8 BMW si lahko preberete na povezavi: 
http://bmwi8.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.