fbpx

BMW serije 4 Cabrio: zgoraj brez

BMW je končno predstavil serijo 4 brez strehe, ki je prav zaradi velikih ledvičk videti še nekoliko bolj impozantno. Na ceste bo zapeljal naslednjo pomlad. Ravno pravi čas za novo sezono - zgoraj brez.

Po limuzini in kupeju ter nedavno predstavljenih modelih M3 in M4 je BMW predstavil še eno različico serije 4kabriolet serije 4. Po pričakovanjih je sprednji del praktično “identičen” kot pri seriji 4, ki smo se je po začetnem oblikovnem šoku navadili in nekateri celo vzljubili. Velike ledvičke spredaj namreč dajejo karakter in kažejo prihodnjo smer in pogum znamke, da išče svojo identiteto, ki je bila po mnenju mnogih zadnja leta precej mlačna oziroma sterilna.


BMW kabriolet serije 4 je znova dobil mehko platneno streho, za razliko od trde na predhodniku. Ta med drugim zmanjšuje skupno težo, hkrati pa je volumensko manjša in omogoča večji izkoristek prtljažnega prostora. Čas dvigovanja ali spuščanja strehe je pičlih 18 sekund. Vse skupaj pa lahko počnete tudi med vožnjo, do hitrosti 50 km/h.

V primerjavi s predhodnikom je prtljažnik večji in ima ob dvignjeni strehi prostornino do 385 litrov, notranjost pa je enako prostorna kot pri seriji 4.

Na voljo je 12,3-palčna digitalna instrumentna plošča, v sredinsko konzolo pa je vgrajen 10,25-palčni multimedijski zaslon. Seveda je na voljo vsa možna povezljivost.

Kar zadeva motorizacijo so na voljo bencinski motorji 420i z 184 KM in 430i z 258 KM, pa seveda tudi M440i xDrive s 374 KM, 8-stopenjskim menjalnikom “Steptronic”, pogonom na vsa kolesa ter zavorami in platišči M Sport. Za dizelske ljubitelje pa je na voljo motor 420d, ki ima 190 KM.

Če se boste odločili zanj, izberite novo barvo San Remo Green. To je “predstavitvena” barva, ki jo lahko vidite na fotografijah. Cene se začnejo pri neskromnih 51.000 evrih (Nemčija) in seveda z vašo domišljijo in igranjem na konfiguratorju letijo v nebo.

Dodatne Informacije

bmw.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.