fbpx

BMW X4 – Ustvarjanje tržne niše

BMW s predstavitvijo popolnoma novega modela BMW X4 ustvarja tržno nišo, ki jo je poimenoval Sports Activity Coupé in tako s tem modelom vstopa v razred srednje velikih vozil namenjenih aktivni populaciji. Torej tisti, ki se nikakor ne more odpovedati špotrnemu življenskemu slogu, hkrati pa želi izjemno funckionalno in atraktivno vozilo.

BMW X4 boste vsekakor na prvi pogled zamenjali z obstoječim BMW X6, saj gre za majšega brata z enakimi geni in talenti. Novi BMW X4 je osnovan na tehnični zasnovi modela BMW X3, a izkazuje samosvoj športni karakter in ponaša dinamiko na nov nivo. Omenjene lastnosti so nemudoma vidne ob čelnem pogledu. Z velikimi odprtinami za zrak na skrajnih robovih sprednjega dela in karakternimi linijami sprednjega odbijača je BMW X4 – z značilnimi BMW dvojnimi žarometi in sprednjimi lučmi za meglo – maksimiral svojo vizualno prezenco na cesti.

Agresiven prednji del - BMW X4
Agresiven prednji del – BMW X4

Linija strehe doseže najvišjo točko nad voznikom, nato pa se gladko zlije v rob pokrova prtljažnika v izraznem jeziku klasičnega športnega coupé. Značilna kovana linija, ki teče vzdolž bokov modelov BMW, je pri X4 razdeljena.

Agresivna je tudi bočna linija, ki močno spominja na večjega BMW X6.
Agresivna je tudi bočna linija, ki močno spominja na večjega BMW X6.

Prva linija se dinamično dviguje od obokov sprednjih koles do zadnjih vratnih kljuk, medtem ko druga pritegne pogled na mišičasto izvedbo zadnjega dela. Zadnji del, izpopolnjen z lučmi v ekskluzivni difuzorski izvedbi X4 v obliki črke L, prav tako poudari izjemno dinamičnost novega BMW X4 – že v mirujočem stanju.

Dinamični pedigre avtomobila poudarja široka paleta vrhunskih visokozmogljivih motorjev, sistem štirikolesnega pogona xDrive in ekskluzivni sklop elementov osnovne opreme, kot so na primer spremenljivo športno krmiljenje, elektronski nadzor zmogljivosti in usnjen športni volan s prestavnimi stikali.

Po pričakovanjih bo novi BMW zapeljal k trgovcem na začetku poletja 2014. Cenovna politika trenutno še ni popolnoma jasna.

Ogled velike galerije – BMW X4

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!