Bugatti Chiron Sport: superšportnik je postal še hitrejši

Bugatti Chiron Sport
Zadnjič posodobljeno: :

Bugatti Chiron je z nami že dve leti in le vprašanje časa je bilo, kdaj bomo lahko videli njegovo agresivnejšo različico. Bugatti Chiron Sport nima nič več moči kot običajni Chiron, je pa zaradi mnogih izboljšav in manjše teže, lahko občutno bolj agresiven v ovinkih.

Bistvo eksotičnega superšportnika še vedno ostaja njegovo srce 8-litrski 16-valjni W-motor s 1500 konjskimi močmi. Novi Bugatti Chiron Sport ima izboljšano vozno dinamiko in trše vzmetenje, medtem ko je motor ostal nespremenjen. Blažilniki so pri različici Sport za 10 % trši kot pri standardnem Chironu. To se opazi predvsem pri vožnji skozi ovinke. Chiron Sport je od zdaj bogatejši še za funkcijo Dynamic Torque Vectoring. Ta poskrbi, da dobi vsako kolo ravno toliko navora, kot ga v danem trenutku potrebuje. Tudi to pripomore k učinkovitejši vožnji skozi ovinke, sistem pa je mogoče uporabljati pri vseh voznih načinih.

Chiron Sport je za 18 kilogramov lažji od ostalih Chironov. To so dosegli z intenzivno uporabo karbonskih vlaken, iz katerih so narejena platišča, pokrovi turbinskih hladilnikov in celo brisalci. Pri Bugattiju so ponosni, da so prvi med avtomobilskimi proizvajalci, ki so se odločili za uporabo karbonskih vlaken za izdelavo brisalcev, ki so kar 77 % lažji od običajnih.

Zadnjica avtomobila Bugatti Chiron Sport
Zadnjica avtomobila Bugatti Chiron Sport

Zaradi zmanjšanja teže in vseh izboljšav je po podatkih proizvajalca Chiron Sport za kar 5 sekund hitrejši na Bugattijevi testni stezi Nardo, če ga spet primerjamo z običajnim Chironom. V nekaterih zavojih so dosegli hitrosti, ki so presegale 200 km/h. Chiron Sport bo tako ponudil še več vznemirjenja v vožnji. Srečneži, ki si ga bodo lahko privoščili, bodo poleg posodobljene tehnologije lahko izbirali še med novimi kombinacijami zunanjih in notranjih barv.

Galerija – Bugatti Chiron Sport

Dodatne Informacije

Več informacij:
bugatti.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kia EV6: nove oblikovne smernice za drugačno prihodnost