Če želite denarnico polno denarja, bodite pozorni na TO, pravijo strokovnjaki za fengšuj

Želiš debelo denarnico? Potem tega v denarnici bi nikoli smel imeti, ker naj bi po mnenju strokovnjakov za fengšuj odbijale denar in privlačile revščino.

Večina nas ima “to stvar” v denarnici, a skoraj nihče ne ve, da naj bi prav to prinašalo revščino (po mnenju ljudi, ki se ukvarjajo s fengšujem). Malce vraževerno, kajne?

Po tem vraževerju ali fengšuju naših financ naj denarnice ne bi vedno nosili s sabo – lahko jo imamo v spalnici ali v pisarni. Pomembno je, da je tudi, da je to denarnica, ki jo uporabljamo in pogosto odpiramo.

In česa nikoli ne smemo imeti v svoji denarnici, če ne želimo revščine?

Nikoli ne smemo imeti plačanih ali neplačanih računov, saj naj bi bil to magnet za redno trošenje denarja. Zaželeno je, da se za te račune kot tudi za razne vizitke uporablja ločena torbica.

Če ne želite priklicati revščine, potem iz denarnice takoj odstranite vse račune.
Če ne želite priklicati revščine, potem iz denarnice takoj odstranite vse račune.

Tudi če naš denar ni lepo zložen, lahko pričakujemo, da bo v denarnici prišlo do blokade dohodka. Nered v njej naj bi bil namreč znak, da denarja ne spoštujemo.

Pozorni morate biti tudi na barvo denarnice! Ta bi namreč morala biti v eni izmed petih barv fengšuja. Kakšna je kot nalašč za vas, je odvisno od tega, kateri je vaš element v kitajskem horoskopu. Kateri je ta, lahko pogledate tukaj. Zdaj, ko veste, kateri je vaš element glede na vaš datum rojstva, poiščite barvo za svojo denarnico, ki vam bo v življenje prinesla obilje.

RDEČA: Za ljudi, katerih element sta ogenj ali zemlja. Ta barva je že dolgo znana po tem, da privlači bogastvo in obilje. Zelo hitro nevtralizira negativno energijo.

TEMNO MODRA: Za ljudi, katerih elementa sta les ali voda. Ta barva simbolizira obilje, a te barve ne bi smeli imeti ljudje, rojeni v znamenju ognja ali kovine.

ČRNA: Za ljudi, katerih elementa sta les ali voda. V življenje bo priklicala blaginjo.

RJAVA: Za ljudi, katerih element sta zemlja ali kovina. Barva prinaša bogastvo in je tudi najpogostejša pri barvi denarnic. Ne smejo je imeti ljudje, rojeni v znamenju ognja ali vode.

ZELENA: Za ljudi, katerih elementa sta les ali ogenj. Ta barva je odlična izbira, če želite nov finančni zagon, ne glede na to, kaj se je zgodilo v preteklosti.

Naša izbira je, ali bomo v to verjeli, ali ne, in ali bomo poskusili na tak način v denarnico privabiti nekaj evrov več. Vsekakor pa je prav, da imamo do denarja spoštljiv odnos!

Naši predniki so s temi običaji v dom privabili denar

V nadaljevanju si preberite nekaj običajev naših prednikov, ki so po njihovem mnenju v dom prinašali denar. Poznate tudi sami kakšnega ali se morda celo kakšnega držite?

  • Naši predniki so verjeli, da denarnica nikoli ne sme biti prazna, in to ne glede na to, kakšno je naše finančno stanje na bančnem računu.
  • Vedno so imeli v denarnici vsaj en bankovec, saj so verjeli, da se tako v dom privabi bogastvo. To je bil bankovec, ki so ga sami zaslužili ali pa bankovec, ki jim ga je podaril nekdo, za katerega so menili, da je dober človek. Bankovec ali kovanec so tako smatrali kot nekakšne talisman finančne stabilnosti. Zato še danes ponekod velja običaj, da se denarnice nikoli ne podarja prazne.
Denarnice se nikoli ne podarja prazne.
Denarnice se nikoli ne podarja prazne.
  • Verjelo naj bi se, da bodo vse transakcije, ki jih naredite zvečer, vodile v propad, denarja pa si ne bi smeli izposojati ob torkih.
  • Poleg denarja si ne bi smeli izposojati kruha, saj naj bi finančna stabilnost zapustila dom.
  • Da bi denar privabili v hišo in da bi se dobesedno lepil na vas, ne bi smeli na dan, ko vam nakažejo plačo, dvigniti denarja. Cela plača bi moralal prenočiti v vašem domu, kar bi danes pomenilo na vašem računu.
Denarja si nikar ne izposojajte ob torkih.
Denarja si nikar ne izposojajte ob torkih.
 • Naši dedki in babice so tudi verjeli, da bo v primeru, da drobtine z mize čistite z golimi rokami ali pa da žvižgate v hiši, denar ostal pred vrati in v hišo ne bo prišel.
 • Gospodinje so zakrpale tudi najmanjšo luknjico v žepu, saj bi sicer lahko denar spolzel ne le skozi luknjo, ampak tudi iz rok.
 • Da bi v hiši bilo čim več denarja, so pazile, da niti na enem plašču ali srajci ne manjka gumb, po tem, ko so pometle dvorišče, pa je morala biti metla postavljena z ročajem navzdol.
 • Verjeli so, da denar, ki je bil priigran pri igrah na srečo, najden denar, poškodovani bankovci ali kovanci, ne prinašajo sreče, zato jih naši predniki nikoli niso nosili v denarnicah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
“Ženo sem našel ležati na tleh. Vprašal sem se, ali je sploh še živa.”