Ljudje, ki zamujajo, so dokazano uspešnejši

Ste že kdaj zamudili vlak ali sestanek? Če ne, pa vsekakor imate prijatelja ali znanca, ki vedno zamuja – to je preprosto v njihovi naravi. Za nekatere posameznike je ohranjanje tempa in časovni menedžment preprost in ne terja veliko energije, spet drugim to povzroča velike težave. Netočnost je v sodobnih kulturah resda nezaželena, vendar pa lahko kaže na nekatere dobre lastnosti. Recimo: ljudje, ki zamujajo, so bolj uspešni.

Čeprav so ljudje, ki so vedno znova pozni, za to lastnost velikokrat okarani, pa ni vse tako črno-belo, kot se zdi na prvi pogled. Zamujanje je povezano z marsikatero pozitivno lastnostjo. Ljudje, ki zamujajo, so bolj uspešni in ustvarjalni.

Zamujanje ni nujno zgolj slaba lastnost
Zamujanje ni nujno zgolj slaba lastnost.

Na to povezavo je pokazala študija, v kateri so posameznike razdelili v dve skupini. V skupino A so bili uvrščeni nepotrpežljivi in tekmovalni posamezniki, v skupini B pa sproščeni in ustvarjalni posamezniki. Raziskava je pokazala, da se je med skupinama razlikovalo povprečno dojemanje minevanja časa. Posamezniki v skupini B so ocenili, da je minilo več časa, kot so to ocenili posamezniki v skupini B. Iz tega lahko sklepamo, da netočnost ni ravno krivda tistega, ki zamuja, temveč vzrok morda leži v drugačnem dojemanju poteka časa.
PREBERITE ŠE: Kako lep je svet, v katerem živimo!

Tisti, ki zamujajo, verjetno drugače dojemajo čas
Tisti, ki zamujajo, verjetno drugače dojemajo čas.

Druge študije so pokazale, da se zamujanje kot lastnost močno povezuje z optimizmom. Če ste bolj nagnjeni k zamujanju, je tako večja možnost, da ste optimistične narave, s čimer imate v današnjem svetu pošteno prednost pred pesimisti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 stvari, ki jih zrela ženska nikoli ne bo dovolila v ljubezni: od tega ne odstopa!