Burger iz souffle palačink je nekaj najboljšega, kar boste danes videli!

Imamo recept!

Foto: IG gram_pancakes_australia
Zadnjič posodobljeno: :

Za vas imamo recept za burger iz souffle palačink, ki je trenutno pravi kulinarični hit! Priprava je hitra in enostavna, okus pa božanski.

Ena izmed bolj priljubljenih japonskih sladic so zagotovo souffle palačinke. Mehke, puhaste, lahke in zračne se preprosto stopijo v ustih. Čeprav se za njihovo pripravo uporabljajo podobne sestavine kot za ameriške palačinke, se souffle palačinke razlikujejo v več podrobnostih.

Njihovo puhasto teksturo dobimo z ločitvijo rumenjakov od beljakov. Beljake ločeno stepemo v trd sneg, ki ga nato previdno dodamo preostali mešanici. So izredno puhaste, saj zračni mehurčki v notranjosti ohranijo svojo obliko, rezultat pa je neverjetno zračna tekstura, kot jo ima souffle.

Še ena stvar, na katero morate biti pozorni, je način pečenja teh palačink. Ponev mora biti enakomerno vroča, a ne prevroča. Pekli jih boste dlje kot običajne palačinke, sicer bodo v notranjosti ostale surove. Takoj, ko jih boste začeli peči, jih pokrijete s pokrovom, in ko je ena stran pečena, jih obrnete na drugo in ponovno pokrijete, dokler se testo enakomerno ne zapeče.

Burger iz souffle palačink – najnovejši kulinarični hit z Japonske

Souffle palačinke lahko postrežete z različnimi nadevi in prelivi, od čokoladnih prelivov, raznovrstnega sadja, do sladoleda in smetane. Zdaj pa jih lahko postrežete tudi v obliki burgerjev!

Burger iz souffle palačink (ali sendvič iz souffle palačink) na Japonskem v resnici niso novost. Gram Pancakes, globalna franšiza teh japonskih palačink, jih streže s kremami različnih okusov, od jagod in čokolade, do kokosovega in borovničevega cheesecaka. Japonska restavracija Pandora Burger jih pripravlja s stepeno smetano in različnimi nadevi, kot so jagode, banane, nato vaniljeva krema, čokoladni preliv, itd.

Burger iz souffle palačinklahko enostavno naredite doma, saj je sestavljen iz dveh souffle palačink, med kateri lahko položite kar vam srce poželi. Preprosto – specite souffle palačinke, na eno položite nadev in pokrijte z drugo palačinko.

Sestavine

  • 4 beljaki
  • 2 rumenjaka
  • 1/4 skodelice mleka
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 6 žlic moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 5 žlic sladkorja

Priprava

Najprej ločite beljake od rumenjakov. Beljake za 15 minut postavite v zamrzovalnik. Medtem v skledo z rumenjaki dodajte mleko in vaniljo, zmešajte z metlico in nato dodajte moko in pecilni prašek. Mešajte z metlico, da nastane enotna masa, vendar ne pretiravajte. Beljake stepite, dokler ne postanejo prosojno beli. Nato postopoma dodajajte sladkor in mešajte, dokler ne dobite trdnega snega. Počasi jih dodajate preostali masi in nežno mešajte.

Ponev namastite, segrejete, kot je opisano zgoraj, in specite palačinke.

Pripravite nadev po želji, ga namažite na eno palačinko, pokrijte z drugo in vaš burger iz souffle palačink je pripravljen. Pa sladek dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sladoled, ki ga lahko brezskrbno jeste tudi, če ste na strogi dieti