Foto: Canoo

Canoo Pickup – električni pickupi so kul! Ta prihaja leta 2023

Električni pickup za avanturiste s 600 konji!

Ena izmed kategorij vozil, ki je izjemno priljubljena v ZDA, so pickupi. Ker se v zadnjih letih zanimanje za električna vozila povečuje, se na trgu pojavlja vse več električnih pickupov oziroma njihovih konceptov. Do sedaj je največ pozornosti pritegnil Teslin Cybertruck zaradi svoje kontroverzne zasnove in "neuničljivih" oken. Svoje mesto na tem trgu išče tudi blagovna znamka GM, katerega električni Hummer je videti več kot odlično, priložnost pa imajo tudi različni startupi, kot je Rivian. A prihaja še eden!

Ta teden je bil predstavljen pickup, ki bo pozornost pritegnil s svojim zanimivim in nenavadnim dizajnom. Vodja podjetja Canoo – Tony Aquila je poudaril, da ne želijo narediti konvencionalnega vozila na podlagi preteklih konceptov.

Tako ima pickup velik keson za odlaganje, ki je modularen in ga je mogoče organizirati na različne načine. Na voljo bodo tudi nadgradnje, s katerimi se bo ta del spremenil v avtodom in se podal na pustolovščino na prostem. Akumulator v vozilu lahko uporabljate za napajanje in polnjenje električnih naprav in tako svoj pickup spremenite v potujočo pisarno.

Canoo je že pred časom napovedal, da načrtuje tudi dostavno vozilo in limuzino. Vsa ta vozila bodo seveda električna. Pickup bo uporabljal enako električno platformo kot druga vozila, najmočnejši model pa bo imel dva motorja s približno 600 KM potenciala in dosega nekje 320 kilometrov. Na voljo bo tudi cenejša različica z enim motorjem in krajšim dosegom. Pri vodstvu podjetja pa upajo, da bodo do uradne predstavitve in začetka predaje avtomobilov prvim kupcem, doseg povečali na 480 km.

Galerija slik: Canoo Electric PickUp

Največji izziv podjetja Canoo pa je začetek prodaje, ki sega v leto 2023, saj bo takrat na trg prišlo res veliko konkurenčnih vozil. Takrat namreč pričakujemo pickupe Tesle, GM, Forda in Rivia.

Mnoge zanima njegova cena, ki pa zaenkrat ostaja skrivnost.

Dodatne Informacije

canoo.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sony Vision-S Prototip: prav ste slišali – Sony bo izdeloval avtomobile!