fbpx

Čarobne praznične lokacije, kjer nastanejo najlepše Instagram fotografije

Foto: Unsplash / Anton L.
Zadnjič posodobljeno: :

Instagram fotografije so krive, da je v modernih časih vsak v svojem prostem času amaterski fotograf, ki si želi da bi njegove slike izstopale iz povprečja in v sliko postavlja estetiko. Za vas smo izbrali nekaj prazničnih lokacij, ki jih morate obiskati.

Zavedamo se, kako pomembno je, da najdete idealno okolje za čudovite Instagram fotografije, zato smo se potrudili, da se sprehodimo po najlepših lokacijah v Evropi, ki vam jih bodo vsi sledilci zavidali. Veleblagovnice, restavracije, slaščičarne, kavarne in številni drugi objekti so svoja pročelja in notranjost oblekli v najlepše obleke – tiste praznične.

1. Dunaj – Popp & Kretschmer

Največja rdeča pentlja na svetu se nahaja na stavbi znane trgovine z luksuznimi oblačili Popp & Kretschmer. Našli ga boste v samem središču Dunaja – na vrhu ulice Kärntner, v bližini operne hiše in neposredno nasproti hotela Sacher.

2. Pariz – Galerija Lafayette

Le kdo ne pozna najbolj znane pariške veleblagovnice? Če ste bili v Parizu, ste ga verjetno že obiskali, vsekakor pa ne spreglejte njegovih prazničnih oblačil, v katere je odeta notranjost. Ogromno božično drevo, okrašeno s tisočerimi lučkami in okraski, se nahaja v samem središču centra in se razteza skoraj po celotni višini stavbe.

3. London – Vrt Ivy Chelsea

Slavna britanska restavracija se nahaja na King’s Road in ponuja pravo počitniško doživetje. Poleg čudovite zunanje dekoracije v prazničnem času ponujajo tudi poseben meni s hrano in pijačo. V tem lokalu lahko spijete slavni popoldanski čaj, poleg kosila in večerje pa lahko pridete sem tudi na malico.

4. London – Peggy Porschen

Morda najslajša londonska slaščičarna Peggy Porschen je znana po kolačkih. Popolnoma okrašena v baby roza, Peggy je tako fotogenično mesto, da smo se stopili. Pročelje tukajšnje slaščičarne večkrat na sezono okrasijo na poseben način, eno okno pa je zasijalo v novi božični izdaji. Peggy Porschen najdete na dveh lokacijah v Londonu – Belgravia in Chelsea.

5. Colmar – Rue des Marchands

Očarljivo mesto v pokrajini Alzacija, nedaleč od Strasbourga, ima domiselno ulico z značilnimi hišami, okrašenimi v prazničnem duhu. Colmar ima tudi odličen božični sejem, ki se ga splača obiskati, če se odpravljate v Francijo.

6. Milano – Galleria Vittorio Emanuele II

Kar je Lafayette za Pariz, je Galleria Vittorio Emanuele za Milano. In tukaj je vsako leto čudovito božično drevo, ki zasije v znamenju praznika.

7. Strasbourg – hiša s plišastimi medvedki

Glavno mesto pokrajine Alzacija je Strasbourg. Ulice tega mesta so lepo okrašene, glavna foto atrakcija pa je stavba, okrašena z velikimi plišastimi medvedki.

8. Beograd – Kafeterija Gardoš

Če vam je predaleč do Strasbourga, smo našli tudi balkansko različico plišastih medvedkov – kafeterijo Gardoš. Gardoš se nahaja v Beogradu, zato, če se tja odpravljate na krajši izlet, nikar ne zamudite tega neskončno očarljivega mesta.

9. Budimpešta – Trg sv. Štefana

Čudovita znamenitost v Budimpešti se nahaja na Trgu svetega Štefana, tik pred istoimensko baziliko, ki je ena najvišjih stavb na peštanski strani Budimpešte. P

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.