fbpx

Casa Ars Natura: pravljična in estetsko dovršena hišica v čudovitem Grožnjanu

Foto: Casa Ars Natura

Grožnjan slovi po ozkih in pravljičnih uličicah, v njegovem srcu pa najdete simpatično nastanitev Casa Ars Natura, ki se lepo sklaplja z magičnostjo mesteca.

V osrčju Grožnjana stoji stara kamnita hišica iz 17. stoletja, v sklopu katere so novi lastniki uredili pravi počitniški raj. Pri tem so skbno poskrbeli za bogato zgodovino stavbe, njene široke kamnite zidove in dediščino, ki se še dandanes odraža v sodobnem interjerju. Zanj je zaslužen hrvaški arhitekt Boris Ružić, ki je poskrbel še za najmanjše detajle v tej lično opremljeni lepotici.

Casa Ars Natura je namreč že nekdaj veljala za pomembnejšo stavbo v Grožnjanu, o čemer pričajo rdeče-bele ploščice, ki jih najdemo le v izbranih mestnih hišah. Z velikim spoštovanjem so jo obnovili in jih povrnili nov šarm, spleten z vestnim upoštevanjem tradicije. Najpomembnejši elementi tako ostajajo takšni, kakršni so bili nekoč, le obogatili so jih z vsem, kar dandanes sodobni popotnik za oddih potrebuje.

V pritličju hišice se nahajata kuhinja in jedilnica, zraven je tudi prostorna kopalnica. Po stopnicah se vzpnemo v prvo nadstropje, kjer nas pričaka udoben dnevni prostor, od koder je dostop na teraso. Tu je tudi spalnica s kopalnico. V drugem nadstropju se nahaja še ena spalnica s kopalnico, na tretjem pa glavna spalnica z veliko zakonsko posteljo.
Pravi dragulj je velika terasa, zelena sredozemske oaza sredi kamnitega Grožnjana, kamor so umestili veliko jedilno mizo in prostor za počitek. Je kot nalašč za druženja in obedovanje v krogu prijateljev ter najbližjih s pogledom na ozke uličice mesta in okoliške kraje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!