fbpx

Pepček: se še spomnite, kako se igra Pepček?

Foto: Rodnae Productions / Pexels

Za otroke ni lepšega kot popoldne, preživeto v družbi prijateljev. Če želite takrat poskrbeti še za njihovo športno aktivnost, predlagamo, da jim predstavite staro otroško igro Pepček, ki je povsem preprosta, zanjo pa potrebujete le žogo. Za vas smo pripravili navodila za igro Pepček.

Pepček je stara otroška igra, ki je marsikomu prinesla številne lepe spomine. Navodila zanjo so povsem preprosta in nobenega dvoma ni, da bodo v njej uživali tudi vaši otroci. Igra je primerna predvsem za otroke od 4. leta starosti, zanjo pa boste potrebovali vsaj 3 igralce.

Foto: Zaid Issaac / Pexels

Kako se igra Pepček?

Vse, kar potrebujete za igro Pepček, sta mehka žoga in večja igralna površina.
Najprej naj otroci s pomočjo izštevanke določijo, kateri od njih se bo postavil v vlogo “pepčka”. Če je igralcev veliko, se nato postavijo v krog, če pa so le trije, se vsak od igralcev, ki nista bila izbrana za “pepčka”, postavi na svojo stran igrišča. Stojita naj obrnjena drug proti drugemu, “pepček” pa se postavi na sredino.
Igralci si nato začnejo podajati žogo, “pepček” pa jo poskuša ujeti. Ko mu to uspe, se zamenja s tistim otrokom, ki je žogo vrgel.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!