Če imaš močno mamo, boš tudi sama močna ženska!

Za nas skrbi 24/7, ko smo bolni, ob naših posteljah bedi vso noč, tolaži nas, ko imamo zlomljeno srce, ko se počutimo na dnu … Vse to počnejo mame! Tovrstna ljubezen in vez med materjo in hčerko sta močni, kot sta močni ženski v tem odnosu. Mame lahko namreč svoje hčerke naučijo nešteto neprecenljivih lekcij.

Mama je ena sama, in prav je, da neizmerno cenimo vse, kar je storila za nas. In to so točke, kjer so nas naše supermame spremenile v superženske!

Naučimo se neodvisnosti

Ko pogledamo mamo, vidimo močno žensko, ki lahko karkoli naredi sama. Zdi se, da zna žonglirati med vzgojo, gospodinjstvom in kariero. Ve, kako ohraniti zdravo ravnovesje med vsemi tremi komponentami, ne da bi s tem škodila telesnemu ali duševnemu zdravju. Z vso močjo in modrostjo, ki jo premore. Želimo si, da bi ji bili podobni, in si prizadevamo, da tudi sami dosežemo to stopnjo neodvisnosti.

Neodvisnost pa ni samo v tem, kar počnemo. Gre tudi za to, kaj imamo v naših glavah. Takšna mama nam ne vsiljuje svojih mnenj in prepričanj. Dopušča nam, da sami razmišljamo in sprejemamo odločitve. Tako se naučimo zanašati na lastno presojo in ne sledimo množici.

Naučimo se, kako ne obupati

Ne glede na to, kako je nekdo močan, bodo tudi v njegovo življenje še vedno prišle krute, brutalne situacije. Opazimo, ko mama preživlja težke čase, čeprav to poskuša skriti, da nas ne bi skrbelo. Toda potem jo tudi vidimo, kako se s težavami spopada in nadaljuje s svojim življenjem. Tako se tudi mi učimo biti močni in vztrajni, ko v naše življenje zaidejo težave.

Naučimo se ceniti in se ljubiti

Močni ljudje dobro poznajo svojo vrednost in nikomur ne dovolijo, da bi jih poskušal prepričati, da so vredni manj! Če nas kdo kritizira brez razloga, nas je mama s svojim zgledom naučila, da se ne splača biti žalosten in obupati. Naučimo se verjeti vase, se ljubiti, naučimo se reči “ne” vsem, ki želijo spodkopavati našo samovrednost.

Naučimo se, da nam ni treba biti vedno močni

Močne mame so stroge, vendar nam bodo pokazale tudi svojo nežno plat. Ko bomo potrebovali nasvet ali ramo, na kateri bomo jokali, bo naša mama vedno ob nas in nam bo pomagala na vsakem koraku. Ko bomo videli svojo mamo, kako sama joče, nam bo s tem pokazala, da je okej, če se razburimo in pustimo vse skupaj na strani, ko nas preplavijo čustva.

View this post on Instagram

#puresunshine☀️💕

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

Naučimo se, da življenje ni enostavno

Mama nas ne more zaščiti pred kruto resničnostjo življenja. Da si ženska, ni enostavno. Mnenja in odločitve ženske so velikokrat vredni manj, včasih pa se mora zelo, zelo močno potruditi, da se dokaže! Naša mama to dobro ve in naučila nas je, kako se postavimo zase in kako se bojujemo.

Nauči nas, kaj pomeni ljubiti nekoga

Dobre mame svoje otroke brezpogojno ljubijo. In včasih zato veliko žrtvujejo. Vso noč je ob naši postelji, ko smo bolni, skrbi jo za nas, ko imamo zlomljeno srce ali pa nas muči kakšna druga težava … Vidimo, kako ji je mar za nas. In to nas nauči, kako moramo tudi mi skrbeti za druge.

Nauči nas, da smo sami odgovorni za svojo srečo

Namesto da bi pasivno čakala, da se bo zgodilo kaj dobrega, nas mama uči aktivno raziskovati življenje ali pa ustvarjati nekaj pozitivnega. Naučila se je najti srečo, tudi v najmanjših stvareh v življenju, in to nas je naučilo, da te stvari vidimo tudi mi in v njih uživamo.

View this post on Instagram

Going into Monday like…😘 It’s been a tough shoot on #monsterhuntermovie, gorgeous and brutal locations, injuries. Now we’ve picture wrapped some incredible artists and people I call friends @meagangood @troubleman31 @diego @iammcjin @josh_helman_official, you guys are so incredible and we miss you all so much. It’s hard to get back in the game and start a new chapter of this movie without you. But I tell you, having my family here with me makes everything perfect. Even when I come home exhausted and in pain, putting a smile on these faces is what I live for. So grateful that my mom came to visit and Paul’s mom. 3 generations of Jovovich-Anderson’s in the house!😆It’s hard to be a busy, working mom. It’s not easy finding a balance. But what I’ve realized, is that if I can’t make these kids laugh AT LEAST once a day, i’m not doing my job. Thank you god for all the good people in my life.🙏🏼🙏🏼🙏🏼😆🤗❤️❤️❤️ #growingkidsgrowingfood #monsterhuntermovie #capetowndiary

A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich) on

Dodatne Informacije

Naslovna fotografija:
IG Gisele Bündchen (@gisele)

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tako se končajo razmerja!