Bodite pozorni na to, kako drugi ravnajo z vami: to je odsev njihove resnične osebnosti!

Večina ljudi skriva svoje prave lastnosti nekje globoko v sebi. Velik del njihovega samozavedanja se torej hrani v notrajnosti njih samih, saj le tako ne razkrijejo svojega najbolj primarnega delovanja. To je neke vrste obrambni mehanizem proti neprijazni sodbi drugih. A če veste, kaj iskati, lahko prepoznate tudi tisto, kar si ljudje tako zelo prizadevajo skriti!

Pogosto se njihov pravi obraz pokaže v obliki agresije do drugih. Če imate odprte oči in če dobro poslušate, lahko vidite, kako ljudje razkrivajo svoje pomanjkljivosti s tem, ko vas poskušajo obtožiti za “lastne grehe”.

Tisti, ki varajo, vas bodo obtožili varanja

So vas že kdaj obtožili varanja? Velikokrat se izkaže, da prav tisti, ki obtožuje, skače čez plot! Zakaj to počnejo, ni jasno. Ena od možnih razlag je, da želijo “izenačiti rezultat” in prikazati, da ste vi ravno tako slabi, kot so oni!

Tisti, ki varajo, vas bodo obtožili varanja.
Tisti, ki varajo, vas bodo obtožili varanja.

Lažnivci vas bodo obtožili laganja

V odsotnosti dokazov ste edini, ki veste, kdaj lažete in kdaj govorite resnico. Kaj bodo od tega sprejeli drugi, je stvar njihovega zaupanja (ali pa pomanjkanja le-tega). Če vas nekdo obtoži, da ste lažnivec ali da o nečem lažete, čeprav veste, da to ni res, je zelo verjetno, da vam s tem kaže svojo pravo podobo. Tako kot pri varanju je tudi tukaj ideja, da želijo taki ljudje odvrniti pozornost od sebe in lastnih nagnenj. In če bi vas ujeli na laži, bi bila tehtnica uravnotežena.

Lažnivci vas bodo obtožili laganja.
Lažnivci vas bodo obtožili laganja.

Negotovi ljudje bodo tudi v vas poskušali spodbuditi občutek negotovosti

Potem so tukaj še ljudje, ki se počutijo negotove, zato naredijo vse, kar lahko, da bi se tudi drugi okoli njih počutili tako. Takšno vedenje je srce vsakega nasilneža in njegovih notranjih kompleksov. Večina nasilnežev je namreč tudi sama na neki točki v življenju doživela nasilje. Taki ljudje bodo večkrat izustili kakšno subtilno pripombo, ki vas bo zadela v živo. A če boste pozorno poslušali, boste opazili, da odpirajo okno njihove najgloblje osebnosti.

Negotovi ljudje bodo tudi v vas poskušali spodbuditi občutek negotovosti.
Negotovi ljudje bodo tudi v vas poskušali spodbuditi občutek negotovosti.

Na koncu dneva je večina maltretiranja, ki ga prejmete od drugih, nekaj, kar pesti njih same, nekaj kar čutijo zase ali pa počnejo sami. Ko vas obtožijo nečesa neresničnega, pravzaprav obtožijo sebe in priznajo, da so sami takšni. Zato pozorno poslušajte!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Morda se te bojijo, ker si preveč iskren …