fbpx

Če jo imaš rad, je ne uniči: spomni se, kakšna je bila, ko si jo prvič videl

"Če sem kdaj ljubil žensko - bolj ko sem jo ljubil, bolj sem si jo želel prizadeti." - Diego Rivera

Če je ne bi ljubil, ne bi bil z njo. Ampak, ker si le človek s spremenljivimi čustvi, jo boš morda imel rad na vse možne načine, tudi napačne.

Zdrava in srečna zveza se lahko spremeni v uničujoč odnos, če z žensko ne ravnaš tako, kakor si zasluži. Jo boš imeti rad tudi, ko ne bo vse popolno? Jo boš imel rad na pravi način?

Spomni se, kakšna je bila, ko si jo prvič videl. Bila je vse, po čemer si hrepenel. V njej je bilo nekaj posebnega. Morda je bila to njena lepota, divja narava, smisel za humor ali neodvisnosti. Nekaj, kar nisi našel pri nobeni drugi. Če jo imaš rad, jo imej rad na takšen način. Ohrani v sebi njeno lepoto, njeno norost, njeno popolnost.

Ona je gospodarica svoje usode, vendar v njenem življenju igraš pomembno vlogo. Način, kako se obnašaš do nje, določa način, kako se ona obnaša do sebe. Lahko narediš nekaj, da ji nasmeh ne bo izginil iz obraza ali nekaj, da se bo počutila popolnoma izgubljeno. Je skulptura v tvojih rokah in želi, da z njo ravnaš previdno.

Če jo imaš rad, je ne uniči.

Veš, da je že bila prizadeta in ne želi, da se ji to ponovi. Če je s teboj, veš, da je premagala strah in negotovost, da bi bila ob tebi. Ignorirala je svojo preteklost in se odločila, da bo ljubezni dala še eno priložnost. Zaupala ti je z vsem svojim srcem-

Če jo imaš rad, je ne uniči.

Nikoli je ne razočaraj!

Ne rani je v trenutkih, ko misliš, da je ne poznaš. Ona ni knjiga, ki se bo nekega dne končala. Bodi ob njej, ker nič je ne bo uničilo prej, kakor tvoja odsotnost. Če bo kdaj začutila, da jo potrebuješ, vendar ne želiš, da ti pomaga, si zapomni, da jo boš prizadel. Uničil boš vsak delček njene duše, če bo ugotovila, da jo imaš rad šele takrat, ko se ti v kosti prikrade osamljenost. Ker išče tvojo ljubezen ves čas, ne le takrat, ko te preplavijo strahovi in ​​negotovosti.

Bolečine iz preteklosti so te morda zlomile. Ne ljubi je le zato, da bo nosila tvojo čustveno prtljago skupaj s teboj. Ne ljubi je, če jo želiš le spremeniti. Vedi, da se bo sčasoma sama spremenila. Njena ljubezen bo zacelila vsak delček tvoje bolečine. Če pa si z njo samo zato, da zapolniš praznino v sebi, bo to vedela – in to jo bo uničilo.

In zapomni si, ona ne želi, da jo popravljaš! Morda ti je odprla svoje srce in ti povedala vse o svoji boleči preteklosti. Morda ti je zaupala vse koščke, na katero je razpadlo. A tega ti ni povedala zaradi tega, da bi ga sestavil – povedala ti je, da boš vedel, kaj in kako jo je to oblikovalo v osebo, ki je danes. Ne obnašaj se do nje, kakor da je zlomljena. Popolna je z vsemi svojimi zdrobljenimi deli, čeprav so še vedno razpršeni naokoli. Sprejmi jih skupaj z njo. Pomagaj ji ugotoviti, zakaj je v preteklosti šla skozi takšne uničujoče odnose. Pomagaj ji razumeti, kako je doživljala slabe stvari, da bo lahko cenila tiste boljše, ki prihajajo s teboj.

Če jo imaš rad, jo ljubi z vsemi njenimi napakami in negotovostmi. Ona je nepopolna kot ti in ​​upa, da bo to nepopolnost delila s teboj. Želi si pred teboj sleči svojo dušo in biti to, kar je.

Želi biti s teboj takšna, kakršna se vidi v ogledalu – nora, divja in svobodna. Če je nisi pripravljen sprejeti takšne, kakršna je, jo boš uničil. Če jo imaš rad, jo podpri, saj bo tudi ona storila enako zate. Ne glede na to, koliko truda boš vložil v vajin odnos, ga bo ona še dvakrat več.

Če ji pokažeš luno, ti bo pokazala celo vesolje. Če jo pelješ do potoka, te bo ona do oceana. Če boš z njo ravnal na pravi način, te bo imela še bolj rada. Če jo ljubiš in spoštuješ, te ne bo nikoli pozabila.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!