fbpx

Ste vedeli, da najboljši ljudje dobijo najtežje življenjske preizkušnje? Obstaja razlog, zakaj!

Življenje nas vsak dan preizkuša. In iz neznanih razlogov dobi vsak drugačen test.

Nekateri se borijo s kompleksnimi enačbami, drugi z osnovami matematike. Kakorkoli že, morate se spoprijeti s tem, kar dobite. Genetika, kraj rojstva, finančno stanje – vse ste dobili iz razlogov, ki jih morda ne razumete.

Ne glede na to, v kakšni situaciji je vaše življenje trenutno, se sami odločite, ali boste žrtev ali preživeli. Imate popoln nadzor nad tem, ali bo vaše življenje sladko ali kislo. In tisti, ki si želijo življenje narediti sladko – ti bodo preživeli – ti so najmočnejši.

Švedska psihiatrinja in avtorica Elisabeth Kübler-Ross je nekoč izjavila: “Najlepši in najboljši ljudje, ki jih poznamo, so tisti, ki so doživeli poraz, se srečali s trpljenjem in izgubo ter se vsak trenutek borili, da bi našli pot iz najtemnejših globin. Ti ljudje znajo ceniti življenje, so občutljivi in ​​imajo razumevanje do drugih. Življenje jim je dalo preizkušnje, ki so jih napolnile s sočutjem, prijaznostjo in globoko empatijo. Čudoviti ljudje se ne rodijo takšni, takšne jih naredi življenje.”

Prijazni ljudje na svet prinašajo svetlobo, ker so prišli iz teme

V svetu teme, v katerem so se rodili, so s svojo pozitivnostjo osvetlili življenje drugih. Oni so tisti, ki dobijo “nesrečne vstopnice”, kot so slabe družinske razmere ali revščina. Ne samo, da so se naučili, kako uspeti v življenju, naučili so se tudi, kako preboleti slabe stvari in se dvigniti nad njih. Odrinili so svoje “bergle” in nekako dosegli nemogoče, pobegnili so in prehiteli druge, ki so imeli več sreče in boljše okoliščine. Medtem ko so nekateri dobili nabor čudovitih barvnih svinčnikov, so oni dobili navaden, na pol porabljen svinčnik, s katerim so svoje življenje pobarvali bolj raznoliko in sijajno kot drugi.

Prijazni ljudje na svet prinašajo svetlobo, ker so prišli iz teme.

Prijazni ljudje močno ljubijo, ker so bili najbolj prizadeti

Tisti, ki so jih nekdanji partnerji prizadeli ali prevarali, bodo znali bolj ljubiti svojega bodočega partnerja. Vedo, kako je, ko se nekomu zlomi srce in kako ga zalepiti in popraviti. Nikoli nikomur ne privoščijo izkušenj, ki so jih doživeli sami. Prijazni ljudje so se na težek način naučili, da so osebne pomanjkljivosti priložnosti za rast in razvoj. Včasih so bili pesimisti. Sčasoma pa so spoznali, da iz pesimizma ni rasti. Spoznali so, da je vsaka stvar, ki jih je vlekla navzdol kot utež, pravzaprav še en korak na poti k uresničitvi svojih sanj.

Mogoče jih je ravno življenje z alkoholikom naučilo empatije in potrpljenja, da pomagajo odvisnikom. Mnogi terapevti so se že v zgodnjih letih naučili, kako se povezati s tistimi, ki trpijo. Na ta način prijazni ljudje iz živega peska gradijo pot do uspeha.

Prijazni ljudje nočejo, da bi drugi trpeli tako, kot so trpeli oni

Otroci so lahko zelo kruti in zaradi pegic ali mozoljev dražijo druge. Ljudje, ki vedo, kako je, ko jih nekdo muči in zlorablja, nočejo drugim povzročati takšne bolečine. Prijaznost in dobrota v človeku izhajata iz krutosti, ki jo je izkusil. Namesto, da bi to agresijo prenesel na druge, bo prijazen človek prekinil začarani krog in se na zlorabo odzval s komplimenti.

Prijazni ljudje nočejo, da bi drugi trpeli tako, kot so trpeli oni.

Prijazni ljudje pomagajo drugim preživeti in postati boljši ljudje

Takšni ljudje se lahko spopadejo s katerokoli situacijo, ki jim jo nameni življenje. Vedo, da lahko preživijo vse, ker imajo izkušnje s preživetjem. V tekmi življenja, ljudje običajno gledajo naravnost in ignorirajo druge “tekače”. Prijazni spodbujajo svoje prijatelje, znance, kolege in družino. Motivirajo druge, da tečejo skupaj z njimi, delijo svoje namišljene steklenice vode in energijo z vsemi okoli sebe. Postanejo ljudje, ki so pripravljeni storiti vse za druge in jim pomagati, ko jim je težko. Takšni ljudje, ki jih niso imeli ob sebi, ko jim je bilo najhuje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!