fbpx

Apple je predstavil novi generaciji Apple Watch in Apple iPad

Ameriški proizvajalec Apple v septembru tradicionalno prireja predstavitev novih naprav in kot bi lahko pričakovali, je tokrat ta potekala digitalno. A brez iPhone 12. Predstavitev slednjega so zadržali do sredine meseca oktobra.

Apple je začel uradno konec poletja lansirati paleto naprav za naslednje leto. Zaradi globalne pandemije se je prenos v živo preoblikoval v predhodno posneto predstavitev, v središču pa so kot običajno nove naprave in sicer Apple Watch Series 6, Apple Watch SE in novi modeli iPadov: iPad Generation 8 in novi iPad Air.

Tradicionalno je bil septembrski dogodek vselej namenjen novi generaciji iPhone, a tokrat je to bilo drugače.

Nova Apple Watch 6. generacije

Podjetje je predstavilo novo serijo Apple Watch Series 6. Naprava ima nov procesor S6, nekoliko bolj zaokroženo ohišje, izboljšan in varčnejši zaslon “always on display” ter izboljšano senzoriko za spremljanje zdravstvenih funkcij. Tako lahko Apple Watch spremlja odstotek kisika v krvi, t.i. saturacijo kisika. Nova generacija Apple Watch bo stala 399 dolarjev.

Novi paščki, nove barve … Apple Watch 6. generacije!

Za tiste, ki jim je običajna verzija Watcha predraga, je na voljo tudi nov cenejši model Apple Watch SE, ki sicer uporablja star čip S5, a ima večino strojnih specifikacij serije 6, ter stane “le” 279 dolarjev. Apple Watch SE je namenjen starejšim družinskim članom in otrokom in ima funkcijo povezovanja več ur na en iPhone. Ura letos predstavlja tudi kopico novih grafičnih številčnic, prav tako pa je na voljo nova prožna zapestnica iz silikona. Ura naj bi bila tako še udobnejša za nošnjo med športom. Končno pa je Apple predstavil tudi novo storitev za video fitnes vadbo z imenom Fitness +, ki deluje na vseh napravah Apple in se za sledenje opira na žiroskop vadba.

Zanimiv je tudi program Fitness +, ki uro spremeni v osebnega trenerja.

Fitness+ je vključen v novo Applovo ponudbo Apple One, ki združuje vse njihove storitve v en mesečni račun, seveda po dostopnejši ceni, ki se razlikuje glede na število paketov, ki jih izberete.

Novi iPad 8. generacije

Apple iPad Pro

Tretja predstavljena naprava je iPad 8. generacije. Naprava uporablja nabor čipov A12 in ima kopico posodobitev. Novi iPad stane le 329 dolarjev, ima 10,2-palčni in podpira Apple Pencil, vendar ne uporablja ProMotion. Predstavljen je bil tudi novi iPad Air 4. generacije, ki za osnovo uporablja zasnovo iPada Pro in prihaja z 10,9-palčnim zaslonom. Novi iPad Air uporablja povsem novi bionični procesor A14 in podpira drugo generacijo pisala Apple Pencil. Novi iPad Air ima na strani Touch ID, zaradi tega precej večji zaslon in kamero z 12 MP, ki je identična kot kamera naprave iPad Pro. IPad Air prihaja oktobra, njegova začetna cena pa bo 599 dolarjev.


Apple je na današnji predstavitvi razkril nove naprave, a nam dal tudi vpogled v prihodnost, saj je pokazal, kako bo videti novi Apple iPhone 12. Slednji bo vsekakor sledil novim smernicam oblikovanja in bo izjemno podoben zadnji generaciji tablične naprave Apple Air. Navduši tudi novi procesor, ki je bil praktično največja novica dneva, saj daje vpogled v “srce” novega iPhona 12. Tudi zato verjamemo, da bo slednji res dober. A to bomo izvedeli šele oktobra.

Vse naprave bodo kmalu na policah trgovcev, prav tako bodo imele izboljšano različico “programja”. Tako bodo uporabniki naprav iPhone že jutri dobili možnost posodobitve na iOS 14.

Nakup ure Apple Watch 6 brez DDV na Amazon Business

Izdelki predstavljene v tem zapisu lahko takoj kupite na Amazon.de, brez DDV – davka na dodano vrednost! V kolikor se na Amazon registrirate kot poslovni uporabnik in ste v Sloveniji davčni zavezanez za DDV.

REGISTRACIJA ZA POSLOVNE UPORABNIKE

Dodatne Informacije

apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!