Če počneš teh 6 stvari, si privlačnejši od drugih

"Ljubezen je glagol. Zahteva veliko dogajanja in se razvije s časom." - Samantha Burns

Preko spleta ni tako enostavno spoznati svojo drugo polovico, partnerja. Kako v svoje življenje pritegniti osebo preko družabnih omrežij? Kaj je pomembno, da vas opazi? Po statističnih podatkih gre za mešanico stvari, ki jih ne morete nadzorovati, predvsem pa, kako govorite o sebi in kaj pokažete na spletu. Očitno so pomembni videz in vaše besede ter kje posnamete svojo profilno fotografijo.

Poglejmo, kaj na to pravi znanost.

1. Uporaba določenih besed

Po preučitvi 12.000 profilov na eHarmony leta 2014, so strokovnjaki za zmenke ugotovili, da obstajajo določene besede, ki bodo zagotovo pritegnile nasprotni spol. Raziskovalci so ugotovili, da so ženske, ki so uporabljale besede, kot so “ambiciozna”, “sladka in “premišljena”, pogosteje prejele sporočila zainteresiranih moških. Medtem ko so ženske prej pisale moškimi, ki so uporabljali za svoj opis besede, kot so “strasten”, “fizično pripravljen”, “ambiciozen”.

V študiji Match.com iz leta 2017 so se besede preusmerile na “ljubezen”, “zabava”, “prijatelji”, “smeh” in “glasba”. Ženske privlačijo profili z besedami “skrb in “družina”, moške pa izraz “preprosta”.

2. Fotografirajte se na prostem (če ste moški)

Študija Zooska iz leta 2013 je pokazala, da so moški, ki so posneli svojo fotografijo na prostem in jo uporabili kot svojo profilno sliko, povečali število sporočil za 19 odstotkov. Očitno si ženske želijo videti moške, ki počnejo stereotipno robustne in moške stvari.

3. Beli zobje

Skrbite za svoje zobe! Ko je Market Tools Inc. leta 2013 anketiral 5.481 samskih oseb, starih 21 let in več, je ugotovil, da je 58 odstotkov moških ocenilo, da morajo ženske imeti bele zobe, 71 odstotkov žensk pa, da morajo moški NUJNO imeti bele zobe.

Moški morajo nujno imeti bele zobe.

4. Opis vašega telesa

Pomembno je, kdo ste in ne kako ste videti. A na žalost je v teh časih nemogoče prezreti dejstvo, da je videz pomemben – še posebej na spletu. Glede na infografiko iz leta 2014 moških ne zanimajo selfiji žensk, ki kažejo samo svoj obraz, ampak so večji poudarek dali trebuhu ženske. Ocenili so ga kot najpomembnejši del ženskega telesa, sledita zadnjica in noge.

Raziskava interne študije na Plenty of Fish iz leta 2014 je pokazala, da so ženske, stare od 25 do 35 let, ki so se v svojih profilih opredelile za “suhe”, prejele največ sporočil. Sledile so ženske, ki so se opredelile za “atletske” ter ženske, ki so se poimenovale “povprečne”. Če se niso želele opisati, niso dobile veliko sporočil.
Glede moških so rezultati pokazali, da so najbolj zaželeni, tisti, ki so se opisali za “atletske”, vendar to ni imelo niti približno enakega učinka na prošnje za zmenek, kakor tip telesa pri ženskah.

5. Športne aktivnosti

Katere dejavnosti vas naredijo bolj privlačne? Od 1.000 možnih športnih dejavnosti bi se ženske odločile za surfanje, najbolj privlačna ženska dejavnosti pa je joga.

6. Emoji v sporočilih

Ko si z nekom izmenjujete sporočila, se nikar ne bojte uporabljati čustvenih simbolov, pravi študija spletnega mesta za zmenke Zoosk. In ko boste to storili, ne pozabite na “nos” :-), saj tako prejmete 13 odstotkov več pozitivnih odzivov, medtem ko pri smešku brez “nosa” obstaja verjetnost, da boste ignorirani za 66 odstotkov. Študija iz leta 2019, ki jo je izvedel Kinsey Institute na IU, je pokazala, da imajo ljudje, ki uporabljajo emojije v komunikaciji, več uspeha pri iskanju in ohranjanju romantičnih odnosov. Ugotovili so, da je uporaba čustvenih simbolov način za vzpostavitev pomembnih povezav na spletu.

 

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Zakaj so empati alergični na lažne, nepristne ljudi?