Napovednik – Dune: peščeni planet (Dune, 2020), najbolj pričakovan znanstvenofantastični film leta

Izšel je težko pričakovani filmski napovednik za znanstvenofantastični film Dune: peščeni planet (Dune, 2020).

Film Dune: peščeni planet (Dune, 2020) je druga filmska adaptacija znanstveno-fantastične klasike Franka Herberta – prvo iz leta 1984 je režiral David Lynch. Zgodba spremlja Paula Atreidesa iz hiše Atreides, sijajnega in nadarjenega mladeniča, rojenega za velike stvari, ki mora odpotovati na najnevarnejši planet v vesolju, da bi zagotovil prihodnost svoji družini in narodu. Znajde se sredi boja za ekskluzivno oskrbo najbolj dragocenega vira, ki obstaja, najdražjim elementom galaksije, ki se nahaja samo na Arrakisu in ki lahko odklene največji potencial človeštva, v katerem bodo preživeli samo tisti, ki zmorejo premagati svoj strah.

V Dune: peščeni planet (Dune, 2020) bo v vlogi Paula Atreidesa Timothée Chalamet.

Film je režiral Denis Villeneuve, ki mu znanstvenofantastični filmski žanr ni tuj, saj je režiral tako Iztrebljevalca 2 (Blade Runner 2049, 2017) kot tudi Prihod (Arrival, 2016). V zvezdniški igralksi zasedbi so Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, Javier Bardem, Rebecca Ferguson in Dave Bautista.

Filmska premiera je predvidena za 17. december 2020.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Filmski napovednik: Mainstream (2021)