fbpx

CES 2018: E-Novia Yape, urbani samovozeči kurir

Velika mesta potrebujejo tudi izjemno učinkovito logistiko, da postanejo prijaznejša za naša življenja. Javni prevozi morajo biti kar se da urejeni, infrastruktura prilagojena sodobnemu času in še bi lahko naštevali. Dve izmed zahtev sta tudi hitrost in učinkovitost kurirskih služb, ki so v večjih mestih nepogrešljive.

Robotek YAPE (Your autonomous pony express), ki ga bo italijansko podjetje E-Novia predstavilo na letošnjem sejmu CES 2018 v Las Vegasu, bi utegnil postati najbolj zaželen urbani kurir. Samovozeči robotek, ki se bo izognil gostemu prometu, ne bo prispeval k onesnaževanju zraka, saj ga poganja električni motor.

Po mestnih pločnikih se bo premikal s hitrosjo 6 km/h, po kolesarskih stezah ‘divjal’ z 20 km/h, prepotoval pa bo lahko dobrih 80 km. Robot YAPE je opremljen z laserji in kamerami, ki mu bodo pomagali pri izogibanju ovir in preprečevali morebitne trke. Vanj boste lahko naložili do 70 kg težek tovor.

CES 2018 nam je že postregel s kar nekaj zanimivostmi in robotek YAPE zagotovo spada mednje.

Galerija – CES 2018: E-Novia Yape, urbani samovozeči kurir

Dodatne Informacije

Več informacij:
e-novia.it

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!