CES 2019: Coleen, električno retro kolo narejeno v Franciji

Coleen
Zadnjič posodobljeno: :

Sejem CES 2019 ne postreže zgolj z zabavno elektroniko temveč še s čim drugim. Tudi v elektronskem svetu ima dizajn svoje mesto, ena od takšnih predstavitev pa je ravno kolo Coleen, ki bo na novo predstavilo užitek urbane mobilnosti.

Električno kolo Coleen izdelujejo v Franciji in se ponaša z drznim, elegantnim a vendarle vintage dizajnom. Navdih za njegovo obliko so našli pri znanem francoskem oblikovalcu Jeanu Prouvéju. Geometrija okvirja je podobna ‘poganjalčkom’, ki so bili predhodniki koles in so bili popularni v Parizu, leta 1861. Isto geometrijo je leta 1941 obudil Jean Prouvé, ki je za potrebe francoskih delavcev oblikoval kolo.

Coleen
Coleen

Letos poleti bo na trg prišlo kolo Coleen, ki že zdaj deluje kot brezčasna oblikovna ikona. S svojo podobo bo všeč tudi tistim, ki po duši niso kolesarji in tudi tistim, ki niso oblikovalski puristi. Z dizajnom se ujema tudi tehnična zmogljivost. Baterija, ki je sestavljena iz 42 celic, naj bi imela 94% učinkovitost in naj bi v povprečju imela dovolj energije za 100 kilometrov dolgo pot. Za polnjenje od 0% do 100% potrebujemo zgolj dve uri in pol časa.

Elektromotor je težak 2,5 kilograma in zagotavlja 50 njutonmetrov navora. Kolo Coleen je opremljeno z elektronskim sistemom za zagon, ki ga upravljamo preko aplikacije na pametnem telefonu. Osnovne informacije, kot je prevožena razdalja, napolnjenost baterije in hitrost, lahko razberemo na digitalnem zaslonu na kolesu. Kolo ni zgolj oblikovano, temveč tudi proizvajano v Franciji. V sebi združuje lahko konstrukcijo z visoko kakovostjo in stilom.

Galerija slik: CES 2019 – električno retro kolo Coleen

Dodatne Informacije

Več informacij:
coleen-france.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi BMW M3 in M4: bavarska smetana (2020)