Pozitivne lastnosti teh 6 slabih navad te bodo presenetile

Vedno slišimo, da so slabe navade nekaj, kar bi morali opustiti. Morda drži, a če pogledamo na stvari s pozitivne plati, ugotovimo, da so tudi slabe navade koristne. Vašega preklinjanja, lenarjenja ali obrekovanja ne smete nujno šteti kot zlo.

Lenost, odlašanje, sarkazem, obrekovanje, preklinjanje ‒ teh navad ne štejemo za dobre, a znanost pravi, da niso tako strašne, kot mislimo, da so. Preverite, ali imate kakšno od teh 6 najslabših navad!

Lena oseba je učinkovita.

Če iščete osebo, ki bo našla kreativen način, kako rešiti zahtevno nalogo, se obrnite na lene ljudi ‒ učinkoviti so, ker se jim ne iskati različnih rešitev, temveč bodo našli najlažji način, kako rešiti problem. Ne želijo izgubljati energije, zato svoje možganske zmogljivosti uporabljajo učinkovito. Tudi milijarder Bill Gates je dejal, da vedno najame lenega človeka, da opravi najbolj težko nalogo, ker bo najhitreje našel rešitev.

Sarkazem spodbuja kreativnost.

Sarkazem spodbuja kreativnost.
Sarkazem spodbuja kreativnost.

Čeprav je sarkastičnost spretnost, ki jo ne cenijo vsi ljudje, ima ta svoje prednosti. Spodbuja kreativnost, saj mora oseba, ki je sarkastična, najti v kratkem času izraz, ki bo zamenjal dejanski pomen. Oseba, ki posluša, pa razumeti.

Zaradi odlašanja ste bolj osredotočeni.

Ljudje, ki so leni, ponavadi tudi odlašajo. Vedno počakajo do zadnje minute, preden se lotijo naloge. A to morda niti ni slaba navada. Ljudje, ki se preveč posvečajo vsaki podrobnosti, ponavadi naredijo nepotrebne stvari, ki jim ne pridejo prav ali jih morajo zavreči. Delo v zadnjem trenutku je povezano s stresom, ki vam pomaga, da se osredotočite zgolj na tisto, kar je potrebno.

Lenoba izboljša kreativnost.

6 najslabših navad, ki vam lahko resnično koristijo.
6 najslabših navad, ki vam lahko resnično koristijo.

Mnogi ljudje so doživeli razsvetljenje med počivanjem. Najboljše ideje boste dobili takrat, ko ‘ne razmišljate’. Če se preveč osredotočite na določeno stvar, ne dovolite vašim možganom, da se ‘svobodno sprehajajo’ in iščejo ideje.

Preklinjanje zmanjšuje stres in bolečino.

Preklinjanje z gotovostjo ni stvar, s katero bi se lahko pohvalili, a osebe, ki imajo ‘umazan besednjak’, se ponavadi bolje spoprijemajo s stresom in znajo upravljati s svojimi čustvi. Nekatere študije so tudi potrdile, da naj bi preklinjanje imelo pozitiven vpliv na lajšanje bolečin.

Z obrekovanjem krepite odnos z drugimi ljudmi.

Z obrekovanjem krepite odnos z drugimi ljudmi.
Z obrekovanjem krepite odnos z drugimi ljudmi.

Ljudje mislijo, da ima obrekovanje le negativne učinke, vendar takšen pogovor s prijatelji ali znanci sprošča hormon oksitocin, ki je znan tudi kot hormon ‘crkljanja’ (angle. cuddle). Obrekovanje krepi vaš odnos s prijatelji in izboljšuje zaupanje ter velikodušnost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!