CES 2019: Sony predstavil osupljiva televizorja Master Series 8K

CES 2019: Sony predstavil osupljiva 8K televizorja

Za Samsungom, ki je televizorje 8K predstavil lani, je na sejmu CES 2019 isto storil tudi Sony. Pohvalili so se s tehnologijo X-Reality Pro, ki omogoča, da je kakovost slike dobra, ne glede na njeno originalno ločljivost.

Televizorja Sony Master Series 8K, ki sta iz družine Z9Gimata zaslon na tekoče kristale (LCD), na voljo pa bosta v dveh fizičnih velikostih ‒ manjši bo premogel diagonalo dolžine 85 (215 cm), večji pa 98 palcev (248 cm). Tolikšna ločljivost na fizično manjšem zaslonu bi bila po njihovem mnenju potrata.

Sony je tudi zatrdil, da so ločljivosti primerno nadgradili procesor X1 Ultimate in tehnologije obdelave slike X-Reality Pro, da je kakovost slike dobra, ne glede na njeno originalno ločljivost. Na obeh televizorjih Sony Master Series 8K teče operacijski sistem Android vključno z Googlom Asistentom, združljiva pa sta tudi z Amazonovimi pametnimi zvočniki Echo. Cena zaenkrat ostaja še skrivnost.

Galerija slik ‒ Sony Master Series 8K

Dodatne Informacije

Več informacij:
sony.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše otroške pametne ure 2020: pametne ure za mala otroška zapestja